Editor:  De Redactie • Publicatie:  15 mei 2020

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

De kleurrijke, erotische kunst van Helen Beard nu in Reflex

14 mei t/m 30 september • The Desire Path is de eerste solo-expositie van de Britse kunstenaar in Amsterdam

Wie nu Reflex Art Gallery binnenloopt stapt binnen in de vrolijke wereld van Helen Beard. The Desire Path, haar eerste solo-expositie buiten Groot-Brittannië, bestaat uit een serie kleurrijke, erotische schilderijen waarin de Britse kunstenaar thema’s als gender, seksuele psychologie en erotiek aanhangt.

Helen-Beard-Illicit-Kisses-2020-Courtesy-Reflex-Amsterdam1_Fotor
HelenBeard3
Helen-Beard-Bonita-2020-Courtesy-Reflex-Amsterdam1
HelenBeard1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het visueel opwindend werk van Helen Beard is helder, dynamisch en voyeuristisch. Met kleur, textuur en abstractie maakt Beard zich in haar seksuele beeldtaal los van een overwegend mannelijke blik. In de onbeschaamde voorstellingen van vrouwelijk verlangen onderzoekt de kunstenaar thema’s als gender, seksuele psychologie en erotiek.

De Britse beweegt zich op het snijvlak van abstract en figuratief. Op basis van gevonden beelden worden personages gereduceerd tot bondig gedefinieerde vlakken met levendige kleuren. Naast een oog voor filmische composities weerspiegelen close-ups en intrigerende invalshoeken haar eerdere ervaring als stylist en assistent art director in de filmindustrie.

Openingstijden
De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.Locatie Reflex Art Gallery
Adres Weteringschans 79 A, Amsterdam
Tel +31 20 627 2832
Datum 14-05-2020 – 30-09-2020
Navigeer naar..

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels…


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.