Editor:  De Redactie • Publicatie:  24 maart 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Zuid

Nieuw in het Moco Museum: Yayoi Kusama

22 maart t/m 30 september 2019 • Een ode aan de excentrieke en raadselachtige ‘Polkadot Princess'

Op 22 maart viert de Japanse Yayoi Kusama haar 90e verjaardag. Als ode aan haar opent het Moco Museum in Amsterdam op die dag een nieuwe expositie met werken van de excentrieke kunstenares.

kusama yayoi moco museum
Yayoi Kusama moco amsterdam

In een geheel getransformeerde ruimte zijn de wereldberoemde kunstwerken Night of Stars en Pumpkin te zien, waarin polkadots de hoofdrol spelen.

Yayoi Kusama zegt hierover: “…a polka dot has the form of the sun, which is a symbol of the energy of the whole world and our living life, and also the form of the moon, which is calm. Round, soft, colorful, senseless and unknowing. Polka dots become movement…Polka dots are a way to infinity.”

Ondanks haar leeftijd en gezondheid is ze nog altijd actief als kunstenares en creëert ze nieuw werk. Kusama heeft in haar kunst negatieve levenservaringen omgezet naar een positieve droomwereld en maakt zich door middel van haar werken hard voor feminisme en tegen seksisme.

Het Moco Museum is dagelijks van 9:00 tot 7:00 geopend.

Locatie MOCO Museum
Adres Honthorststraat 20, Amsterdam
Tel +31 20 370 19 97
Datum Dit evenement is voorbij
22-03-2019 – 30-09-2019
Navigeer naar..

pchooftstraat_winkelgebied

WINKELGEBIED

Museumkwartier

De Pieter Cornelis Hooftstraat is de duurste winkelstraat van Nederland. ‘s Werelds bekendste labels zoals Chanal, Hermès, Louis Vuitton en Gucci hebben in het winkelgebied, op steenworp van het Rijksmuseum, Concertgebouw en het Van Gogh Museum, een flagship store. In de buurt rondom van de ‘PC’, zoals de…MOCO Museum: Modern, Contemporary & Street Art Museum

Op display werken van Banksy, Kaws, Dali, Haring, Kusama, Warhol en Basquiat


mocomuseum gebouwx

MOCO Museum biedt inspiratie en eye openers met kunst die nergens anders te zien is. Het Modern Contemporary Museum Amsterdam, zoals het museum voluit heet, is een unieke locatie om inspirerende moderne en hedendaagse kunst te bewonderen. Alleen artiesten met een sterke visie die hen onderscheidt van de rest verdienen bij MOCO een plek op …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.