Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Lisette Appeldorn | Underpromise • Publicatie:  03 juni 2020

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Noord

Nxt Museum, eerste museum in NL voor nieuwe mediakunst

29 augustus t/m 31 december • Een nieuwe culturele bestemming voor de stad en omstreken

Nxt Museum, het eerste museum in Nederland voor nieuwe mediakunst, opent in augustus 2020 de deuren nabij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het nieuwe museum laat kunst met technologie samenkomen met de focus op ‘what is next’.

NXT-Museum_Merel
NXT-Museum
NXT-Museum_Bogomir
NXT-Museum_Natasha

In een voormalig productiestudio van 2100 vierkante meter levert Nxt Museum een unieke toevoeging aan het florerende creatieve district van Amsterdam-Noord. Geïnspireerd door het internationale museumlandschap waar interactieve door technologie gedreven tentoonstellingen bezoekers een unieke en veelal gepersonaliseerde ervaring bieden wil Nxt Museum de pionier zijn op het gebied van emerging tech, new media art en bezoekerservaring in Nederland.

Nxt Museum exposeert grootschalige kunstinstallaties, die worden ontwikkeld vanuit interdisciplinaire samenwerkingen tussen gevestigde en opkomende kunstenaars, ontwerpers, technici, muzikanten en wetenschappers.

NXT-Museum2

Openingsexpositie
Nxt opent met Shifting Proximities, de eerste tentoonstelling bestaande uit multi-zintuigelijke installaties van lokale en internationale gerenommeerde kunstenaars en academici, waaronder Thijs Biersteker en Stefano Mancuso, Lucy McRae en Niels Wouters, Heleen Blanken, Roelof Knol, Marshmallow Laser Feast en United Visual Artists (UVA). Shifting Proximities onderzoekt menselijke interactie en ervaring in het licht van technologische en sociale uitdagingen.

“Nederland kent een lange traditie van innovatie en heeft bovendien een rijke kunstgeschiedenis. Het is ongekend dat er nog geen permanente plek is waar dit op grote schaal samen komt. Met onze digitale, multi-sensorische tentoonstellingen willen we niet alleen de ervaring van onze bezoekers met kunst veranderen, maar hen ook nieuwe inzichten geven over de wereld en welke rol zij daarin spelen.” – Merel van Helsdingen (managing director & founder Nxt Museum).

Locatie Nxt Museum
Adres Asterweg, Amsterdam
Datum 29-08-2020 – 31-12-2020
Navigeer naar..


Kunst & Cultuur

Wondr Experience: Interactief Instagrammuseum

Artistieke speeltuin met 15 thematische ruimtes voor de beste Instagramfoto

Wondr_experience1

Wondr Experience is de nieuwste attractie van Amsterdam, een kleurrijke artistieke speeltuin alwaar je Instagrammable foto’s van jezelf en je vrienden kunt laten maken in verschillende thematische ruimtes. Laat je verrassen en je zintuigen prikkelen.

Meeuwenlaan 88, Amsterdam


Lees meer
Kunst & Cultuur

Anna Nooshin opent Instagram experience The Upside Down

Met 1.500m2 en 25 rooms is The Upside Down het grootste Instagrammuseum van Europa

TheUpsideDown_AnnaNooshin

Begin juli opent de bekende influencer Anna Nooshin haar Instagrammuseum The Upside Down Amsterdam. Op steenworp van de RAI kunnen bezoekers zich binnenkort op allerlei gekke manieren in fotogenieke en kleurrijke ruimtes laten fotograferen voor dé perfecte selfie.

Europaboulevard 5, Amsterdam


Lees meer
Kunst & Cultuur

In Youseum ben jij het stralende middelpunt

Nieuw Instagrammuseum laat je kritisch naar je eigen social-media kijken

Youseum

Aan musea in Amsterdam geen gebrek. Van oude meesters tot moderne en hedendaagse kunst, historisch, maatschappelijk, fotografie en Amsterdam, voor elk thema vind je in onze stad een museum. Nieuw zijn de Instagrammusea. Opende onlangs Wondr Experience in Noord voor de perfecte selfie, en vanaf november ben jij zelf het stralende middelpunt Youseum.

Weesperzijde 150, Amsterdam


Lees meer
Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.