Cultuur

Cultuur

Nieuwe tentoonstellingen in Amsterdam: Mei 2024

Amsterdam staat bol van de musea, galeries en buitenplaatsen alwaar maandelijks nieuwe tentoonstellingen en exposities met kunst van ’s werelds bekendste kunstenaars en nieuwe talent wordt getoond. Laat Amsterdam Magazine je verrassen en inspireren met haar maandelijkse kunstagenda.

kunstrai2019amsterdam

De cultuuragenda van Amsterdam Magazine loopt over van de tentoonstellingen en exposities in musea, galeries en andere culturele instellingen die je niet wil missen. Van oude meesters tot moderne kunst. Van schilderwerk tot fotografie. En van street art tot interactieve kunst en 3D-sculpturen.

Hou de agenda regelmatig in de gaten. Deze wordt dagelijks ge-update met nieuwe culturele uitspattingen en leuke Amsterdamse nieuwtjes.


Grootste Frans Hals tentoonstelling in Rijksmuseum

Ontdek Frans Hals in een unieke tentoonstelling met zo'n vijftig werken van de Haarlemse meester

frans-hals-rijksmuseum3

Frans Hals, een van de titanen van de 17e-eeuwse schilderkunst, wordt gevierd in het Rijksmuseum met de tentoonstelling “Frans Hals: Schaamteloze Ambitie”. De expositie, die loopt tot 9 juni, biedt een meeslepende kijk op de vernieuwende kracht van Hals door de tentoonstelling van vijftig sleutelwerken, waaronder enkele die zelden reizen zoals “De Lachende Cavalier”.

Museumstraat 1, Amsterdam

16 February t/m 9 June 2024


Lees meerWestergas – The Other District, nieuwe naam Westergasfabriek

Westergasfabriek verandert van naam en koers

westergas-the-other-district3

De nieuwe eigenaren van de Westergasfabriek veranderen de naam van het culturele terrein in ‘WESTERGAS, The Other District’ en varen vanaf deze lente een nieuwe koers. Verwacht een creatief dorp vol verrassende initiatieven op gebied van cultuur, eten en drinken, sport, familie, natuur en nachtleven.

Pazzanistraat 33, Amsterdam


Lees meerFabrique des Lumières presenteert Hollandse Meesters

Fabrique des Lumières op het Westergasterrein is Nederlands grootste immersieve kunstcentrum

fabrique-des-lumieres-hollandse-meesters

In het hart van Amsterdam, waar de echo’s van het industriële verleden nog in de muren van de Zuiveringshal West resoneren, opent Fabrique des Lumières haar deuren voor een adembenemend visueel avontuur. Hier, waar kunst en technologie samensmelten, biedt de nieuwe tentoonstelling ‘Hollandse Meesters en Mondriaan’ een ongekende reis door de wereld van Nederlandse artistieke grootheden.

Pazzanistraat 37, Amsterdam

1 March t/m 31 December 2024


Lees meerWorld Press Photo 2024: Foto-expositie in De Nieuwe Kerk

Wereldpremière en expositie van de jaarlijkse internationale persfotowedstrijd

World-Press-Photo-Turtle-1

Momenteel staat de Nieuwe Kerk weer geheel in het teken van de 67ste-editie van de jaarlijkse World Press Photo-tentoonstelling; de internationale persfotowedstrijd waarvoor 150 bekroonde beelden van wereldvermaarde persfotografen worden geselecteerd.

De Dam, Amsterdam

19 April t/m 14 July 2024


Lees meerMarco Brambilla betovert Nxt Museum met zijn videokunst

Brambilla vat het ‘visuele lawaai’ van de hedendaagse beeldcultuur in overdonderende videocollages

marco-brambilla-nxt-museum

In Nxt Museum stap je nu binnen in de betoverende wereld van videokunstenaar Marco Brambilla. Met zijn installaties ‘Heaven’s Gate’ en ‘Creation’, onderdeel van zijn “Megaplex”-serie. ervaar je een meeslepende kijk op iconische momenten uit de filmgeschiedenis, samengesteld tot hyperrealistische landschappen die zowel het ontstaan als de ondergang van het universum verkennen.

Asterweg 22, Amsterdam

28 February t/m 28 May 2024


Lees meerStreet Art Frankey’s Wildhouse in Wanrooij Gallery

Frankey is een kunstenaar die met zijn kunst mensen een glimlach wil bezorgen.

street-art-frankey-darth-fisher

In het hart van de Amsterdamse kunstscene presenteert Wanrooij Gallery met trots “Frankey’s Wildhouse”, een spraakmakende expositie van niemand minder dan Street Art Frankey. Deze getalenteerde en mysterieuze kunstenaar heeft een unieke stijl die zowel humoristisch als diepgaand is, en die de grenzen van street art voortdurend verlegt.

KNSM-Laan 301, Amsterdam

25 May t/m 29 June 2024


Lees meerContact

Cobra Museum
Sandbergplein 1, Amstelveen
Dit evenement is voorbij
22 December t/m 20 May
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.