Editor:  De Redactie • Publicatie:  08 maart 2023

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Werk van Gaudí en Dalí komt tot leven in Fabrique des Lumières

Het kunstcentrum Fabrique des Lumières biedt een vernieuwende manier om het werk van de Catalaanse meesters Dalí en Gaudí te ervaren. De indrukwekkende expositie is een eerbetoon aan beide kunstenaars.

Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
Dalí: The Endless Enigma
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Vanaf 10 maart 2023 presenteert Fabrique des Lumières in Amsterdam een nieuwe immersive expositie genaamd “Dalí: The Endless Enigma”. De expositie brengt de beroemde psychedelische werken van Salvador Dalí tot leven met behulp van de muziek van Pink Floyd. Ook het werk van Antoni Gaudí, een grote inspiratiebron voor Dalí, wordt tentoongesteld in “Gaudí: Architect Of The Imaginary”. De expositie biedt een totaalervaring voor bezoekers met behulp van virtuele projecties op de metershoge muren van de Zuiveringshal op het Westergasterrein.

Dalí: The Endless Enigma

Dalí: The Endless Enigma
De Endless Enigma tentoonstelling bij Fabrique des Lumières toont meer dan zestig jaar van Dalí’s artistieke ontwikkeling. Bezoekers verkennen surrealistische en metafysische landschappen en bekijken zijn fantasierijke werken die vaak geen logica of rede volgen. De kunst is beïnvloed door landschappen, Europese avant-garde kunstenaars en theater. Surrealisme stelde hem in staat om zijn angsten, verlangens en herinneringen uit te drukken door middel van experimenten. Hoewel hij geïnteresseerd was in natuurwetenschappen, werd zijn werk ook gevormd door de Renaissance, het classicisme en religieuze schilderkunst.

Music by Pink Floyd
De legendarische muziek van de Britse band Pink Floyd, bekend om hun technologische experimenten, maakt deel uit van de tentoonstelling van Dalí. De band, opgericht in 1965, verlegde de grenzen van muziek met nieuwe geluiden en visuele technieken. Hun concerten waren spectaculair met vuurwerk-effecten, belichting en lasers, en hun composities verwezen naar kunst, film en literatuur uit de jaren 70 en belichaamden een bloeiende tegencultuur spirit.

Dalí: The Endless Enigma

Gaudí: Architect of the Imaginary
Het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières presenteert ook de werken van Gaudí, die werden verdedigd door Dalí. De expositie neemt de bezoekers mee op een droomachtige reis door Gaudí’s modernistische gebouwen, waarbij zijn kenmerkende vormen en organische motieven worden tentoongesteld. De tentoonstelling wordt begeleid door de muziek van de Amerikaanse componist Gershwin.

Factory des Lumières
Fabrique des Lumières is een digitaal kunstcentrum in Amsterdam. Het is een innovatieve tentoonstellingsruimte die gebruik maakt van de unieke architectuur van de Zuiveringshal West om bezoekers onder te dompelen in een immersieve ervaring van klassieke, moderne en hedendaagse kunst. Het centrum heeft als doel om kunst toegankelijk te maken voor mensen van alle leeftijden en onvergetelijke ervaringen te creëren. De Fabrique des Lumières bevindt zich in de Westergasfabriek, waar je diverse tentoonstellingen, food markets, festivals en culturele evenementen kunt vinden, er is altijd iets nieuws te ontdekken.

CONTACT
Fabrique des Lumières
Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam, Netherlands, Amsterdam
+31202479500
Dit evenement is voorbij
– 10 March t/m 30 June
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde…


Contact

Fabrique des Lumières
Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam, Netherlands, Amsterdam
+31202479500
Dit evenement is voorbij
10 March t/m 30 June
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.