Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Merten Snijders • Publicatie:  26 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Cuypers, Berlage en de Amsterdamse School Tour

Het gezicht van Amsterdam wordt voor een groot deel bepaald door de architectuur van Pierre Cuypers, Berlage en de Amsterdamse School. Pierre Cuypers (1827-1921) is de grote architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station. Met zijn neo-gothische bouwwerken blies hij  in de 19e eeuw de architectuur in de Nederland nieuw leven in.

Rijksmuseum_Amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Dat niet iedereen enthousiast over de bouwstijl van Pierre Cuypers was geen geheim in die tijd. Als tegenreactie op de stijl van Cuijpers vormden een aantal van zijn leerlingen samen de Amsterdamse School in die tijd.

Wat was zo kenmerkend aan de architectuur van Cuijpers, Berlage en de Amsterdamse school?
Tijdens de ‘Architectuurtour Cuypers, Berlage en de Amsterdamse School’ op 12 mei beleef je een unieke wandeling door Amsterdam langs de prachtige architectuur dat voor een groot deel het gezicht van onze stad bepaald. En krijg je antwoord waarom De Amsterdam School zich zo afzette tegen Cuypers en Berlage.

Architectuurtour
De 2,5 uur durende wandeling gaat langs de mooiste en opvallendste gebouwen van Cuijpers, Berlage en de Amsterdamse school in hartje Amsterdam. De tour gaat om 11 uur van start vanaf het Centraal Station. Aanmelden kan via [email protected] voor 14,50 euro.
CONTACT
Architectuurtour Cuypers, Berlage en de Amsterdamse School
Stationsplein 1, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 12 May
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels…


Contact

Architectuurtour Cuypers, Berlage en de Amsterdamse School
Stationsplein 1, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
12 May 2019
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.