Editor:  De Redactie • Publicatie:  27 februari 2023

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Opera Forward Festival: Urgent, meeslepend en extravagant

Het Opera Forward Festival is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Dompel jezelf van 3 t/m 12 maart onder in muzikale voorstellingen en presentaties van gevestigde namen én een nieuwe generatie makers.

OperaForwardFestival
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Met grensverleggende muziektheaterproducties, bijzondere optredens en verdiepende programma’s zoekt het Opera Forward Festival naar nieuwe geluiden in de operawereld. Van klassieke zang tot jazz, techno, spoken word en noise. Het festival presenteert optredens van artiesten uit uiteenlopende disciplines. Stuk voor stuk laten ze mogelijke toekomstige richtingen en invloeden voor de kunstvorm opera horen.

Gregory Caers 
De voorstellingen van regisseur Gregory Caers en de studenten van de MBO Theaterschool Rotterdam zijn al jaren een geliefd onderdeel van het Opera Forward Festival. Met zijn indringende theatertaal formuleert Caers een fysiek antwoord op opera. ANIMA(LS) begint dan ook waar de OFF-productie Animal Farm eindigt. Dieren begeven zich onder de mensen en gedragen zich als zij. Ze spiegelen, imiteren en poseren – in een verwoede poging zich in een keurslijf te wringen. Maar hoe lang duurt het totdat er iets breekt?

NationaleOperaBallet

Talks
Opera is een genre dat kan bewegen, en dat beweging op gang kan brengen. Daarom gaat men tijdens het Opera Forward Festival in gesprek over stereotypering, de klimaatcrisis, inclusie en over de macht en de verantwoordelijkheid van het genre én het instituut. De TALKS vinden plaats op maandagavond 6 maart en dinsdagavond 7 maart in de foyer.

Dompel jezelf onder in muzikale voorstellingen en presentaties van gevestigde namen én een nieuwe generatie makers.

Labs
Het Opera Forward Festival daagt de makers van de toekomst uit om opera naar hun eigen hand te zetten. Studenten van diverse kunstopleidingen laten zich inspireren door het genre en door elkaars ideeën en vakmanschap. Tijdens het festival beleef je hun onderzoek, en ontdekkingen in uiteenlopende vormen: de LABS.

Gratis entree
Op de zaterdagmiddagen van 4 en 11 maart kun je het programma gratis bezoeken, met doorlopende in- en uitloop.
CONTACT
Nationale Opera & Ballet
Amstel 3, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 3 t/m 12 March
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels…


Contact

Nationale Opera & Ballet
Amstel 3, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
3 t/m 12 March
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.