Moshik
MG
MG
CollectionJardindelaMer
MG
MG
CollectionMoulinRouge
MG
Stairway LQ
Red fruit pp
X
Moshik
MG
MG
CollectionJardindelaMer
MG
MG
CollectionMoulinRouge
MG
Stairway LQ
Red fruit pp

Eten & Drinken MichelinsterAmsterdam Centrum

&Moshik

by tweesterrenkok Moshik Roth

Na jarenlang met zeer veel succes achter het fornuis van ‘t Brouwerskolkje in Overveen te hebben gestaan, en voor zijn kookkunsten met twee Michelinsterren is onderscheiden, verruilde tweesterrenkok Moshik Roth zijn aandoenlijke tuinhuisje voor betonnen nieuwbouw op het Oosterdokseiland. Het gewaagde concept &moshik oogt van buiten eerder als een telefoonwinkel dan als een sterrenrestaurant, maar eenmaal binnen is van de zakelijke kilheid die de belettering buiten uitstraalt, niets te merken. &moshik is een sterrenrestaurant en cocktailbar ineen.

In de lounge schuif je aan voor een topcocktail en kies je van de barkaart die uit elkaar spat van originaliteit, met bijvoorbeeld de Calamares alla Carbonara en de waanzinnige Tomeato-burger, een uit tomaat opgetrokken hamburger die op originele wijze wordt geserveerd. Bestel de Usual en voor je het weet staat de bar vol met schaaltjes chorizo’s, gerookte Spaanse zalm, ingelegde paprika’s en andere smaakmakers. Het zijn voorproefjes die de uitmuntende smaak verraden van de man die moleculair koken in Nederland op de kaart heeft gezet.

Op de bovenverdieping gebeurt het echte kookwerk en kun je genieten van de gastronomische experimenten van de stevig bebrilde kok. De mecenas heeft hier een luxe uitgeruste werkplaats geschapen voor hem en zijn enorme team in de hoop het beste restaurant ter wereld te worden.
Locatie

&moshik

Adres

Oosterdokskade 5, Amsterdam

Website

moshikrestaurant.com

Meest Gelezen
Suggesties

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.