Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Body Worlds

Beleef een spannende reis door het menselijk lichaam bij Body Worlds Amsterdam. Deze tentoonstelling toont je de unieke plastinatie van lichamen, die je een bijzonder kijkje geven in onszelf als mens. Je leert er van alles over onze anatomie en hoe ons lichaam werkt op een manier die je nog nooit eerder zag. De originele variant van deze tentoonstelling heeft al over de hele wereld succes gehad, met tours in meer dan 100 steden in Europa, Amerika, Afrika en Azië. Sinds de start in 1995 heeft het dan ook meer dan 40 miljoen bezoekers getrokken.

Ben je ook klaar voor deze onvergetelijke ervaring?

Diverse educatieve thema’s bij Body Worlds

De tentoonstellingen hebben door de jaren heen een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Van de effecten op ons lichaam door gezondheid, geluk, sport en voeding tot de anatomie van dieren. De tentoonstellingen zijn allemaal ontsproten aan de geest van Dr. Gunther von Hagens. Hij vond het plastinatie-proces uit dat hij al in 1977 gebruikte voor zijn tentoonstellingen. In de loop der jaren zijn er ontelbare pogingen gedaan dit proces te evenaren, maar tot op heden is dat nog niet gelukt.

Het huidige thema van Body Worlds Amsterdam is ‘The Happiness Project’. Dit project richt zich op ons geluk en het effect hiervan op ons lichaam en welzijn. Met meer dan 200 anatomische modellen geeft het je een verbazingwekkend inzicht in hoe een stemming de gezondheid van een persoon kan beïnvloeden. Ontdek de geheimen van ons lichaam en al zijn functies vanuit een uniek perspectief.

 

IN DE BUURT

Contact

Body Worlds
Damrak 66, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.