Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Buiten zwemmen in Amsterdam

Zwemmen in Amsterdam kan op veel verschillende plaatsen! Onze hoofdstad, die gebouwd is op het water, biedt een aantal uitzonderlijke kansen om heerlijk af te koelen. Lees verder voor onze zomerse gids met de 10 beste plekken om te zwemmen in Amsterdam!

Amsterdamse Bos

Het grootste groene park van Amsterdam, het Amsterdamse Bos, is drie keer groter dan Central Park in New York. Dit park trekt jaarlijks zo´n 6 miljoen bezoekers en heeft ontzettend veel mogelijkheden om lekker te zwemmen. Daarnaast zijn er ook speciale zwemplaatsen voor kinderen waar ouders kunnen loungen terwijl de kleintjes lekker rondspetteren. Ook zijn er een aantal laaghangende bruggen in het Amsterdamse bos, in de zomer zie je hier jong en oud vanaf duiken.

Nieuwe Meer

Naast het Amsterdamse Bos ligt een groot meer met twee officiële zwemgebieden. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de fiets, vind je een strand en verschillende privébaaien langs de randen van het meer. De plek staat ook bekend om zijn naaktstrand, het gay cruisegebied en zijn schotse hooglanders.

Amstel

Ga met je boot de Amstel op voor een relaxte ontsnapping aan de drukke grachten van Amsterdam. Net na het passeren van de ring A10 bereik je het rustige deel van de rivier je het anker uit kan gooien en lekker kunt zwemmen. Toegang vanaf de kust is hier niet zo gemakkelijk, maar er zijn een paar plekken om te zwemmen als je kunt regelen dat je toegang krijgt tot een van de privésteigers.

IJ-River

Er zijn verschillende plekken in en rond het IJ waar je een duik kunt nemen. Velen gaan het Stenen Hoofd en springen vanaf de hoge muur in het water. Hierna kun je een hapje eten bij La Tete of neem een ​​picknick mee.

Sloterplas

Het prachtig ruime Sloterpark is een park Amsterdam Nieuw West met een groot meer (Sloterplas) in het midden. De lokale bevolking trekt naar dit stedelijke strand voor een picknick, familie-uitje en volleybalwedstrijden. Als je toch liever een scheutje chloor in je zwemwater hebt, is het Sloterparkbad slechts een minuutje verwijderd. In hotel buiten kun je na een frissen duik genieten van een lekker frisse rosé op het terras.

Gaasperplas

We hebben de aanleg van het charmante recreatiegebied Gaasperplas te danken aan de bouw van het Bijlmermeer. De zandwinning die nodig was voor de bouw van de torenblokken zorgde voor het ontstaan van een gezellig gebied waar je in de zomer lekker buiten kunt zitten. Het is makkelijk te bereiken met de metro, dus pak je handdoekje in en spreidt het op een van de mooie strandjes van de Gaasperplas.

Blijburg aan Zee

Blijburg aan zee is een van de places to be deze zomer. Hier kun je heerlijk zwemmen in een beach-like omgeving midden in Amsterdam. Het is eigenlijk het hele jaar door populair, maar in de zomer verandert het echt in het hipste stadsstrand van Amsterdam. Met live muziek, een kampvuur en een gezellig restaurant is het de perfecte plek voor een dagje zwemmen en strand in Amsterdam!

 Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.