Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Collectiepresentatie Stedelijk Base

Op 16 december 2017 opende het Stedelijk Museum in Amsterdam de permanente opstelling van haar collectiehoogtepunten onder de naam Stedelijk Base. Het is ontworpen door de AMO architecten Rem Koolhaas en Federico Martelli. Ze hebben hiermee een geheel unieke manier gecreëerd om zowel iconische als nieuwe werken te ontdekken. De collectie bevat meer dan 700 kunstwerken die worden gepresenteerd tegen het prachtige decor van ultradunne wanden en een innovatief stalen displaysysteem.

Van 1880 tot heden
De permanente opstelling biedt een chronologische route door de ontwikkelingen in de kunst- en designwereld van 1880 tot heden. Het is verdeeld over twee delen. In de Lower-Level Gallery van het Stedelijk Museum worden kunstwerken van 1880 tot 1980 vertoond en kunstwerken van na 1980 worden op de eerste verdieping gepresenteerd. De collectie van Stedelijk Base omvat werk van kunstenaars zoals Van Gogh, Mondriaan, Malevitsj, Warhol, Koons en Dumas. Imposante kunstwerken van Barbara Kruger bevinden zich tussen de beide verdiepingen in.

Let Me Be Your Guide
De 100 kunstwerken in het speciaal hiervoor uitgebrachte boek Let Me Be Your Guide zullen je door deze prachtige collectie van het Stedelijk Museum leiden. Je leert alles wat je moet weten over de evolutie van moderne kunst en design. Het boek is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

IN DE BUURT

Contact

Stedelijkmuseum
Museumplein 10, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.