Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

De beste Stadsstranden van Amsterdam

Wanneer je aan Amsterdam denkt, is het strand niet het eerste wat je te binnen schiet. Toch heeft Amsterdam verschillende “stadsstrandjes” waar Amsterdammers en toeristen graag verzamelen op een zonnige dag in de hoofdstad. Wanneer de temperatuur stijgt wil jij natuurlijk weten waar je deze stadsstranden in Amsterdam dan kunt vinden. Om jou op weg te helpen maakte wij een lijst van de leukste stadstrandjes van Amsterdam.

De beste stadstranden in Amsterdam

Het lenteweer kan onvoorspelbaar zijn; het gaat zo van van een strakblauwe lucht naar een bewolkte grauwe lucht met miezer. Een stadsstrand is daarom de ideale oplossing voor een zomerse dag in de stad!

Pllek Amsterdam

Pllek

Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam

Pllek is de place to be voor creatievelingen op zoek naar beachy vibes. Hier houden ze van dieren, groen en live muziek. Relax in de zon met een biologische of plantaardig snack en een speciaal biertje. Bij Pllek heb jij uitzicht op ’t IJ, dit geeft het terras nog een extra zomers tintje.

 

Blijburg aan Zee Amsterdam

Blijburg

Pampuslaan 501, Amsterdam

Blijburg is het grootste stadsstrand van Amsterdam. Met echt zand en een beetje hippie-vibes is dit een van de beste strandbelevingen in de stad. Denk aan kampvuren, livemuziek en een levendig tafereel van mensen die komen en gaan voor wat entertainment in de zon. Hier waan je je even aan de Nederlandse kust, in plaats van midden in de drukke hoofdstad.

 

Roest Alternatief Strand Amsterdam

Roest

Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam

Roest is een creatieve broedplaats met minimalistisch karakter. Hier hebben ze een industriële site veranderd in een echt strand met zand als basis en picknicktafels om je een plek te geven om te zitten. Doe mee aan een van de leuke evenementen die ze hier organiseren of relax met een hapje en drankje in hun restaurant.

 

Strand Zuid Stadsstrand Amsterdam

Strand Zuid

Europaplein 22, Amsterdam

Verscholen achter het moderne RAI Convention Center, vind je Strand Zuid. Dit stadsstrand gaat op 1 mei open en is de hotspot van de stad. Met prachtige ligbedden, volleybaltoernooien en een stijlvol menu voor eten en drinken, brengt deze locatie je rechtstreeks naar een hippe loungebar op Bali of Ibiza. Neem een middag vrij van de stad en dommel weg terwijl je je ergens op een tropisch strand waant.

 

Sloterplas Strand Amsterdam

Sloterplas Strand

President Allendelaan 2, Amsterdam

Het Sloterplas Strand is een beetje buiten de stad, maar daarom ook een van de rustigere stadsstranden. Het is geen culturele of hippe hotspot, maar het biedt wel een mooie en rustige natuurbeleving aan het meer. Pak je handdoek en geniet met je gezin, vrienden of alleen van deze groene strand-oase.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.