Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

De Mooiste Terrassen van Amsterdam

Gedurende vele maanden van het jaar is zonneschijn een zeldzaam goed in Amsterdam. Dus als de warme stralen eindelijk in de lente en de zomer door de wolken gluren, voelt het alsof iedereen in de stad uit hun huis kruipt om buiten van een drankje te genieten op een van de vele terrassen van de stad. Dankzij de noordelijke ligging heeft Amsterdam extra lange zomerdagen. De zon gaat in de zomer onder om 22:00 uur. Genieten van de zon met een drankje in de hand is een van de populairste bezigheden van de stad, dus je zult misschien geen tafel vinden in het eerste café dat je ziet. Zorg ervoor dat je een paar opties in gedachten hebt voordat je naar buiten gaat. Gelukkig hebben wij meer dan genoeg suggesties voor terrasjes waar je op kunt neerstrijken.

Centrum van Amsterdam

Het stadscentrum barst van de leuke plekken – als je weet waar je moet kijken. De meest opvallende plekken zijn natuurlijk de grote open pleinen zoals het Leidseplein, het Rembrandtplein en het Spui. Maar, als wanneer je verder kijkt in de leuke zijstraten zijn er genoeg knusse tentjes te vinden. Voor uitzicht op het water, probeer het uitgebreide terras van Café van Zuylen op de Singel of De Jaren. Hier hebben ze twee verdiepingen met buitentafels voor een prachtig uitzicht op de Amstel, terwijl het terras aan de Zouthaven je het gevoel geeft dat je midden op het IJ zweeft.

Aan het einde van de Utrechtsestraat biedt Nel een rustige ontsnapping aan een prachtig plein bezaaid met schaduwrijke bomen. De Nieuwmarkt wordt omringd door bars en cafés met zitplaatsen in de buitenlucht, waaronder het elegante In de Waag. Wil je liever wat meer groen? Dan is het Vondelpark is een perfecte bestemming voor een lange luie middag. Het park heeft vier cafés met grote terrassen, waaronder Vondelpark3 en ‘t Blauwe Theehuis.

In de Jordaan kun je een tafel pakken in ‘t Smalle, of wandel rond in de buurt van de Noordermarkt en Lindengracht voor een verscheidenheid aan opties, waaronder Finch, Café Thijssen van Winkel 43 (hier hebben ze ook nog eens de beste appeltaart in de stad).

 

De Pijp en Amsterdam Zuid

Het Marie Heinekenplein is gevuld met tafels van verschillende cafés direct aan het plein. In het hart van de Pijp aan de Albert Cuypmarkt, kun je het Gerard Douplein bezoeken voor populaire horecagelegenheden zoals De Pilsvogel of maak een wandeling naar de Krull of Sarphaat voor uitzicht op het Sarphatipark. Niet ver van het Museumplein vind je een uitgebreid terras bij Wildschut of een rustige luxe oase in The College Hotel.

 

Amsterdam Oost

De leukste terrassen van oost Oost beginnen aan de Amstel, met Café Hesp en De Ysbreeker als plekken met de het beste uitzicht en de meeste tafels. In de buurt van het Tropenmuseum heeft de Linnaeusstraat een aantal geweldige mogelijkheden, zoals De Biertuin en Caffe Milo. Aan de andere kant van het Oosterpark biedt het onlangs herontwikkelde Beukenplein een cluster van toplocaties zoals Louie Louie en Café Maxwell. En aan de rand van Oost heb je nog Brouwerij ‘t IJ of naburig Langendijk voor een ultieme Amsterdamse ervaring!

 

Amsterdam West

Amsterdam west trekt op een zonnige dag naar de Westergasfabriek. Dit uitgestrekte park en culturele gebied heeft een aantal geweldige plekken om af te koelen met een drankje, waaronder Pacific Parc en WestergasTerras. Op de hoek van de Marnixstraat staat Brandstof altijd vol met knappe mensen, terwijl Loulou aan de Bilderdijkstraat tonnen zitplaatsen heeft. Aan het begin van de Postjesweg is Edel een bijzonder plekje met een terras aan het water dat zich om het gebouw wikkelt.

 

Amsterdam Noord

Spring op een van de gratis veerboten naar Amsterdam Noord voor het beste uitzicht op het IJ. Deze wijk verbergt nogal wat edelstenen, waaronder het EYE Filmmuseum met een lang zonnig terras of Il Pecorino voor Italiaanse al fresco. Bij de NDSM-werf vindt u de IJ-Kantine, Noorderlicht en Pllek – compleet met een eigen stadsstrand.

Bezoek een van deze mooie terrassen in AmsterdamBanner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.