Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Gazing Ball van Jeff Koons

De Nieuwe Kerk in Amsterdam presenteert met trots de Gazing Ball van Jeff Koons als het Meesterwerk van 2018. De Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons begon met het maken van de Gazing Ball schilderijenserie in 2014. Het is een prachtige combinatie van Perugino’s Madonna, het Kind met Vier Heiligen en een kobaltblauwe glazen bol.

Gazing Ball
De spiegelende glazen bol is bevestigd op een geverfde aluminium plank aan de voorkant van het kunstwerk. Zowel de kijkers als hun omgeving worden hierin eindeloos gespiegeld en trekken je als het ware naar dit meesterwerk. Koons en zijn assistenten hebben het schilderij tal van nieuwe dimensies gegeven. Ze reproduceerden elk detail door gebruik te maken van maar liefst duizenden verschillende met de hand gemengde kleuren. Het oog van Perugino, het oog van Koons en het oog van de toeschouwer komen allemaal samen in dit driedimensionale meesterwerk.

Over de kunstenaar
Jeff Koons werd geboren in 1955 in York, Pennsylvania. Hij studeerde aan het Maryland Institute College of Art in Baltimore en de School of the Art Institute of Chicago. Koons is een wereldberoemd kunstenaar, die in New York City woont en werkt.

De Gazing Ball tentoonstelling is te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam van 17 februari tot en met 8 april 2018.

IN DE BUURT

Contact

De Nieuwe Kerk
Gravenstraat 17, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.