Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Het beste van Amsterdam Noord

Amsterdam Noord trekt steeds meer bezoekers, de nieuwe ADAM Toren is een echte publiekstrekker maar er is nog veel meer te doen in dit hippe gedeelte van de stad. Spring op het pondje vanaf Amsterdam Centraal en neem een mini-vakantie van het historische centrum van Amsterdam naar het moderne Noord. In vergelijking met het centrum is dit stadsdeel een frisse wind aan de overkant van ’t IJ!

Amsterdam Noord, de buurt die blijft ontwikkelen

Amsterdam Noord ontwikkelt sneller dan dat wij kunnen typen, maar we willen toch een poging doen om jou wegwijs te maken in dit stadsdeel. Spring op je fiets en neem deze mee om Amsterdam Noord te verkennen. Bezoek alle creatieve hubs, concept stores, restaurants, attracties, markten en festivals die je hier kunt vinden. Wanneer je klaar bent voor een drankje fiets je even door naar de D’Admiraal windmolen voor een biertje onder zijn historische wieken.

Reizen van en naar Amsterdam Noord

Vanaf het centrum ben je zo in noord met de pond. Je kunt ook de auto pakken en via de IJ-tunnel gaan, maar de auto is niet het meest ideale vervoersmiddel in dit stadsdeel (of eigenlijk nergens in Amsterdam natuurlijk..). Je kunt je fiets parkeren bij Amsterdam Centraal of deze meenemen op de pond. De meest bekende veerpondlijn is die naar de Buiksloterweg. Deze brengt je direct naar het EYE filmmuseum, Tolhuistuin en de ADAM Tower. Het schema van deze lijn is ook aangepast op de openingstijden van de ADAM Toren dus je kunt nu dag en nacht elke tien minuten op het pondje springen om naar Amsterdam Noord te komen. Daarnaast is er ook een pond die je direct naar de NDSM-werf of het IJplein brengt. Op de NDSM-werf vind je de IJhallen, festivals en verschillende kunstexposities.

Deze dingen moet je doen in Amsterdam Noord

We zeiden het al eerder maar Amsterdam Noord is altijd in beweging. Er openen zoveel nieuwe hotspots dat het bijna niet meer bij te houden is, maar we doen toch graag een poging om de leukste dingen uit Amsterdam Noord om te sommen! Waar wacht je nog op, pak het pondje en bezoek een van deze hot-spots.

 

Eye Film buitenkant

Eye Film Museum

Aan de oevers van het IJ valt het EYE Filmmuseum meteen op. De prachtige architectuur is wat je naar het gebouw trekt, maar wat  je binnenin het museum vindt zorgt ervoor dat je blijft hangen. Het EYE Filmmuseum heeft het hele jaar door bijzondere exposities en speciale films (of speciale edities van films) draaien.

 

ADAM Tower

A’DAM Toren

De A’DAM Toren is the new guy in town in Amsterdam-Noord. Deze toren heeft metropolisch entertainment op elke verdieping. Van geweldige restaurants tot de hoogste schommel van Europa en een geweldig dakterras met uitzicht op het historische stadscentrum en ‘t IJ. Hier kun je komen om te eten, drinken, dansen en genieten van het mooie uitzicht.

 

This is Holland

Je bent zo vrij als een vogel bij This is Holland! In deze nieuwe attractie voel je letterlijk de wind door je haren terwijl je Nederland verkent vanuit vogelperspectief. Je denkt misschien dat dit alleen voor toeristen is, maar deze attractie is leuk voor iedereen die Nederland eens vanuit een ander perspectief wil zien. Samen met 40 anderen hang je met je handen en voeten los voor een groot koepelvormigscherm. Hierdoor voelt het écht alsof je vliegt!

 

NDSM Wharf

NDSM Werf

Er gebeurt altijd wel iets op de NDSM-werf. Het eerste weekend van elke maand vind je hier (meestal) de grootste rommelmarkt van Europa; de IJhallen. Daarnaast staat de culturele agenda van het gebied vol met culturele activiteiten, festivals, kunstshows, muziek en theater. Bekijk de agenda hier zodat je altijd weet wat voor leuke dingen er te doen zijn!

 

Live stage pllek

PLLEK

Deze postindustriële plek met een beachy-vibes biedt je het beste uitzicht op ’t IJ. Hier serveren ze de lekkerste zelfgemaakte broodjes en verse sappen. De hippe locatie verwelkomt een gevarieerd en alternatief publiek om te ontspannen op het strand of de hangplek bij de open haard. Elke eerste donderdag van de maand hebben twee bands en een DJ een liveset op Pllek Podium. Meestal zijn deze nachten een interessante en exotische reis door niet-westerse en elektronische muziek. Daarnaast heeft Pllek ook regelmatig livemuziek op vrijdag en zaterdag, waardoor het de perfecte pl(l)ek is om je weekend door te brengen. Denk overigens niet dat het hier alleen in de winter leuk is, het hele jaar door hebben ze een uitgebreid programma.

 

De Goudfazant

De Goudfazant

Aan de waterkant in Amsterdam Noord zie je een gigantische schuur met een rauwe en ruige uitstraling. Hierbinnen vind je de Goudfazant, een restaurant waar van woensdag tot zondag heerlijk eten wordt geserveerd. Het menu is eenvoudig, het interieur creatief en in de zomer is het een hotspot voor de creatieve in-crowd in de stad!

 

Restaurant Stork

Restaurant Stork

Restaurant Stork is gevestigd in een oud industrieel pakhuis in Amsterdam-Noord. Wat je hier kunt krijgen? Vis, zeevruchten en allerlei andere zee en waterspecialiteiten.  Geniet van een bord fruits de mer of probeer hun catch of the day. Het is het beste visrestaurant in dit deel van de stad en een must om te bezoeken voor mensen die van alles houden wat zwemt!

 

Tolhuistuin

De Tolhuistuin is een creatief knooppunt midden in Amsterdam Noord, deze plek is het culturele hart van Amsterdam. Met een groot café en een restaurant met een zonneterras langs het IJ, is dit een geweldige plek om een ​​idee te krijgen van dit deel van de stad. Op zonnige dagen verzamelt iedereen zich op het terras of op de comfortabele hellingen met bossige bomen. Grijp een koud drankje en sluit ze allemaal aan voor een oude dag in de Tolhuistuin.

 

IJ Kantine

De IJ-Kantine

De IJ-Kantine is misschien geen fancy naam, maar laat je niet misleiden, het eten hier lijkt in niets op dat van een school- of kantoorkantine. Ontbijt, lunch of diner, met een gezellige lounge met open haard en een prachtig uitzicht op ‘t IJ, is het een geweldige ontmoetingsplaats, ongeacht het seizoen.

 

Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan ’t IJ

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ is de belangrijkste locatie voor hedendaagse muziek, de grote akoestiek van het gebouw is over de hele wereld bekend. Met meer dan 200 concerten per seizoen in een grote verscheidenheid aan genres is er voor iedereen wel een leuke uitvoering. Van klassieke concerten tot elektronische muziekuitvoeringen, het heeft allemaal een plek in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Met een verplaatsbaar en flexibel plafond, wanden, stoelen en vloer in de grote concertzaal, hebben ze ruimte voor intieme huiskamerconcerten, maar ook een plek voor grote ensembles om te spelen.

 

Bimhuis

Bimhuis

Het Bimhuis is een platform voor pionierende jazzmuzikanten van alle generaties. Of het nu lokale of internationale musici zijn, in het Bimhuis vinden zij een thuis. Met meer dan 300 concerten per jaar geven ze een goed overzicht van de staat van de hedendaagse jazz- en improvisatiemuziekmarkt. Daarnaast zijn ook andere unieke muzikanten uit verschillende genres, zoals bijvoorbeeld elektronische- of wereldmuziek, ook welkom op hun podium.

 

De Pekmarkt

Na een bezoek aan het EYE Filmmuseum kun je ook nog even een bezoekje aan de Pekmarkt brengen. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag is er een algemene waren markt. Op woensdag is er ook nog een vintage en een bio-markt, zodat je al je boodschappen op één plek kunt doen. Hier kun je de dagelijkse boodschappen doen en winkelen voor dat unieke stuk voor je huis of een speciale gelegenheid.

 

Andere leuke dingen die je kunt doen in Amsterdam Noord

Hierboven hebben we de leukste dingen in Amsterdam Noord voor je op een rijtje gezet, maar er is meer! Wanneer je nog meer noord wilt kun je een van de volgende leuke dingen zien en doe in dit stadsdeel.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.