Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

High Society in het Rijksmuseum

PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

High Society in het Rijksmuseum is een expositie bomvol glitter en glamour. Door de eeuwen heen hebben vele machtige mensen portretten van zichzelf laten schilderen door de beste schilders ter wereld. Deze levensgrote doeken worden nu tentoongesteld in het Rijksmuseum. Kom oog in oog te staan met de rich and famous door de eeuwen heen.

Over de High Society expositie

Zelden zijn zoveel schilderijen van wereldberoemde kunstenaars tentoongesteld op één tentoonstelling in het Rijksmuseum. De schilderijen variëren van de vroege zestiende eeuwse portretten tot schilderijen uit het begin van de twintigste eeuw. Het hoogtepunt van de tentoonstelling zijn de portretten van Rembrandt. Hij schilderde een spectaculair huwelijksportret voor Marten Soolmans and Oopjen Coppit.

Naast dat het indrukwekkende werken zijn, geven deze schilderijen je ook een kijkje in de mode door de eeuwen heen. Het blijven immers de rich and famous die het modebeeld bepalen.

Het museum heeft een gratis audiotoer die je op je smartphone kunt downloaden. Boek nu je tickets en kom oog in oog te staan met de levensgrote portretten bij de High Society expositie in het Rijksmuseum.

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.