Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Hollandse Meesters bij Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam presenteert met trots een unieke tentoonstelling van Hollandse Meesters uit de St. Petersburg collectie. De St. Petersburg collectie is buiten Nederland ‘s werelds meest toonaangevende verzameling aan kunstwerken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. De tentoonstelling telt 63 werken van maar liefst 50 schilders, zoals Rembrandt, Frans Hals, Jacob van Ruisdael, Gerard Dou, Jan Steen, Govert Flinck, Paulus Potter en vele anderen.

Na 250 jaar weer thuis
De meeste tentoongestelde kunstwerken zijn niet meer terug geweest in Nederland sinds ze 250 jaar geleden werden verworven door Russische Tsaren. Niemand minder dan Peter de Grote was een van de eerste verzamelaars van de Hollandse Meesters. Hij kocht zijn eerste schilderij van Rembrandt toen hij nog maar 25 jaar oud was. Catharina de Grote legde een omvangrijke collectie aan in de 18e eeuw waarna het continu werd uitgebreid door haar opvolgers.

De tentoonstelling is te zien in de Keizersvleugel van de Hermitage Amsterdam van 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018. Koop nu je tickets!

IN DE BUURT

Contact

Hermitage Amsterdam
Amstel 51, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.