Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Loetje aan ‘t IJ

Al meer dan dertig jaar fungeert Café Loetje als een mijlpaal in Amsterdam. Zowel locals als buitenlanders komen er voor de zelfgemaakte friet en sappige steaks, die door velen zijn uitgeroepen tot de beste van Nederland. Café Loetje voelt meer als een kroeg dan een bistro. De nieuwste toevoeging aan de Loetje-keten van restaurants is hun prachtige restaurant aan de oevers van de IJ-rivier in Amsterdam-Noord, met uitzicht op het water en de skyline van Amsterdam.

Lekker eten bij Café Loetje aan ‘t IJ

Vleesliefhebbers verzamelen zich in Loetje aan ‘t IJ. Loetje is een keten van steakrestaurants in Nederland, maar laat je niet misleiden door het ‘keten’-deel van het bedrijf. De biefstuk is van topkwaliteit en trekt mensen uit alle lagen van de bevolking aan. Biefstuk komt in een paar variaties. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en zijn erg lekker! Als je niet in de stemming bent voor een sappige biefstuk, dan kunnen we de vis aanbevelen. Het is bijna net zo goed als de biefstuk en een geweldig alternatief als je geen vleesliefhebber bent.

De geschiedenis van Loetje

Loetje aan ‘t IJ is slechts één van de vele Loetje-locaties in de regio Amsterdam. Bijna 40 jaar geleden was Café Loetje slechts een buurtcafé in Amsterdam-Zuid. Hier kon je genieten van een snack, een gehaktbal of een portie kaas. De entrecote werd geïntroduceerd toen bleek dat klanten een toenemend verlangen hadden naar een ‘echt’ diner. Hier kwam de slagersachtergrond van Loetje van pas. De steak was een groot succes. De biljarttafels werden vervangen door gewone tafels en het ‘nieuwe’ café werd elke dag gevuld met fans van dat heerlijke stuk vlees – ‘de Loetje-steak’.

Het restaurant is sindsdien gegroeid en mensen van over de hele wereld hebben deze superlekkere biefstuk leren kennen. Naast het originele Loetje zijn er nu veel filialen in andere delen van Amsterdam en zelfs een paar buiten de stad. Met lokale en wereldwijde fans is dit restaurant een must-visit wanneer je in de stad bent.

Amsterdam Noord is het nieuwe en opkomende district van de stad. Dit gebied zit vol met industriële verrassingen. Vind hier onze hotspotsgids voor deze wijk!

IN DE BUURT

Contact

Loetje aan ‘t IJ
Werfkade 14, Amsterdam
+31 (0)20 20 88 000
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.