Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

My Name is Prince

My Name is Prince, de officiële Prince tentoonstelling, komt eindelijk naar Amsterdam! Na het succes in de O2 in Londen, zal My Name Is Prince nu te zien zijn in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Prince, The Legend Never Dies

Price is een legende met een springlevende muzikale erfenis. Dat werd dit jaar nog eens extra aangestipt tijdens de Superbowl. Nu is het de beurt aan Amsterdam voor een eerbetoon aan deze popster. Tijdens My Name is Prince kun je enkele zeer persoonlijke items zien die door zijn broers en zussen beschikbaar zijn gesteld.

“Our family is extremely honoured to have this exhibit at Beurs van Berlage in Amsterdam, and we know Prince would be as well. We know him as a brother who became not only one of the most prolific songwriters of all time but an entertainer and musician who was unlike any other. He loved to share his work and life with his fans. It’s only appropriate that we share him and these amazing artifacts with the world now that he’s gone.”

Prince zijn speciale connectie met Nederland

Nederland had een speciaal plekje in het hart van Prince veroverd. In 1981 was zijn eerste concert buiten de Verenigde Staten in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Sindsdien hebben Prince en zijn Nederland een band voor het leven. Veel evenementen onderstrepen Prince’s Nederlandse connectie. De film Sign O ‘the Times werd oorspronkelijk gefilmd voor een Nederlands publiek en tickets voor de Lovesexy tv-uitzending in 1988 waren alleen hier te koop, tijdens 1981 en 2014 gaf hij wel 50 concerten in ons kleine kikkerlandje.

My Name is Prince is een prachtig eerbetoon aan deze popster en een echte must-see voor fans.

IN DE BUURT

Contact

Beurs van Berlage
Damrak 243, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.