Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Noordermarkt

Amsterdam is vol met markten waar je van alles kunt vinden. Vandaag willen we op zaterdag inzoomen, op de Noordermarkt. Deze markt vindt elke zaterdag plaats en is gelegen aan de rand van de Jordaan, omringd door gezellige bars en cafés.

Doe zoals de lokale bevolking dat doet – Noordermarkt

De Noordermarkt is geen toeristenval, veel Amsterdammers zijn ook te vinden tussen de kraampjes. Veel inwoners noemen het ‘één van de meest authentieke markten in de stad’, en we begrijpen precies waarom. De Noordermarkt heeft voor elk wat wils, van modeliefhebbers tot interieurjunkies. Voldoe aan je koopjesbehoefte en probeer je eigen unieke artikel te scoren op deze charmante markt. Maak een wandeling langs de kraampjes en vind mooie antiekstukken, zonnebrillen, sieraden, oude boeken en allerlei curiositeiten.

Maar de Noordermarkt is niet alleen voor diegenen die graag verborgen juweeltjes vinden. De markt is ook geschikt voor de behoeften van de fijnproevers in de stad. Ze kunnen de biologische voedselmarkt (de boerenmarkt) verkennen om een zelfgemaakte maaltijd te kopen, langs één van de eetstalletjes gaan om een snelle snack te pakken of één van de vooraf gemaakte, biologische en gezonde maaltijden kopen die de verkopers verkopen. Op de voedselmarkt vind je alles, van vlees en kaas tot groenten.

Geschiedenis van de Noordermarkt

De boerenmarkt die elke zaterdag op de Noordermarkt wordt gehouden, is één van de eerste officiële boerenmarkten in Nederland. In juni 1897 hielden ze de eerste editie en het is sindsdien een must-visit in de stad. De boerenmarkt maakte de ‘gewone’ Noordermarkt ook populairder doordat de eetstalletjes veel mensen weten te verzamelen. Hierdoor is het de perfecte ontmoetingsplaats voor boeren, klanten, inwoners en toeristen.

IN DE BUURT

Contact

Noordermarkt
Noordermarkt, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.