Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Rembrandt House

Het Rembrandthuis in Amsterdam is de plek waar de beroemde Nederlandse schilder Rembrandt Harmenszoon van Rijn enkele van zijn meest geprezen meesterwerken creëerde. Rembrandt woonde en werkte in het centrum van Amsterdam en wordt beschouwd als één van de belangrijkste Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw.

Net als vele andere kunstenaars uit zijn tijd kreeg Rembrandt met financiële problemen te maken. Daarom moest hij zijn woning in 1658 verlaten. Zijn huis werd geveild en daarmee gingen ook veel van zijn bezittingen verloren. Dit huis is nu bekend als het Rembrandthuis en is een cultureel trekpleister van de stad Amsterdam. Het trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Een kijkje in het Rembrandthuis Amsterdam

De renovatie van het huis is duidelijk zichtbaar, maar toch is het zo ingericht dat het er nagenoeg exact hetzelfde uitziet als in de tijd dat Rembrandt zelf het huis bewoonde. De antieke meubels en decoraties zijn zorgvuldig geselecteerd door experts. Dit geeft je een uniek kijkje in het dagelijks leven van de beroemde kunstenaar. Het museum biedt je dan ook een meeslepende ervaring in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Daarnaast beschikt het over een indrukwekkende verzameling tekeningen en schetsen van Rembrandt, evenals van sommige van zijn tijdgenoten. Zo vind je er bijvoorbeeld ook schilderijen van zijn mentor, Pieter Lastman. De tentoonstellingen wisselen er regelmatig en bevatten ook kunstwerken die tijdelijk worden geleend van andere instellingen en organisaties.

Reserveer nu online je tickets

Tickets voor het Rembrandthuis kunnen hier direct worden geboekt. Onze online reserveringsservice heeft bovendien een zogeheten ‘fast-track’ toegang. Dit betekent dat je bij de ingang van het museum voorrang krijgt. We raden je zeker aan om dit museum te bezoeken wanneer je een liefhebber bent van het leven en het werk van Rembrandt van Rijn.

IN DE BUURT

Contact

Rembrandt House
Jodenbreestraat 4, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.