Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Rijks

In restaurant Rijks wordt de lijn van het wereldberoemde Rijksmuseum voortreffelijk voortgezet. Het restaurant dat zich in het museum bevindt staat dan ook voor kwaliteit, uniciteit en authenticiteit in de keuken en staat onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk. Bijdendijk is in 2017 geslaagd voor de Meesterproef van SVH Meesterkok. Hij wordt geprezen om zijn verfijnde techniek en de combinatie van de klassieke basis met een moderne twist in zijn gerechten. Kortom, ook in het restaurant van het Rijksmuseum word je getrakteerd op heuse meesterwerken, zij het op culinair vlak.

Het Rijks menu

Bij restaurant Rijks mag je je verheugen op gerechten die het resultaat zijn van diverse (wereld)invloeden op de Nederlandse keuken. Een tongstrelende smaaktraktatie waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van Nederlandse bodem. Je kunt hier zowel voor een overheerlijke lunch aanschuiven als van een voortreffelijk diner genieten. Qua keuze op het menu moet je denken aan gefermenteerde knolselderij, gepocheerde hamvis en groene asperges met geitenkaas. Dit is echter een zeer kleine greep uit de veelzijdigheid van de kaart.

Openingstijden Rijks

Restaurant Rijks is dagelijks geopend vanaf 11.30 uur. Op zondag sluit het restaurant om 15.00 uur en de rest van de week om 22.00 uur.

IN DE BUURT

Contact

Rijksmuseum
Museumstraat 2, Amsterdam
+31 (0)20 674 75 55
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.