Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

The Flying Dutchman

The Flying Dutchman is een typisch, traditioneel Nederlands ‘bruin café’ in een legendarisch 5-sterrenhotel (Sofitel), dat een mix biedt van klassieke stijl met moderne elementen. Hier serveren ze een assortiment Nederlandse bieren, snacks en ze hebben een uitgebreide collectie whisky’s en sterke dranken. Kom langs en lees een krant met een dampende kop koffie, ontmoet een vriend voor de lunch, drink wat bier na een lange dag of ontmoet nieuwe mensen die de stad bezoeken. Deze plek wordt onvermijdelijk je thuis weg van huis!

The Flying Dutchman, een bekende naam

De legende van de ‘Vliegende Hollander’ (Flying Dutchman) betreft een spookschip dat nooit een haven kan bereiken, gedoemd om voor altijd de oceanen te bevaren. Kapitein Willem van der Decken woonde in Terneuzen en stond bekend als een dapper man. Rond het jaar 1676 verdween zijn schip op één van zijn reizen. Op weg naar Indië vond een hevige storm plaats nabij Kaap de Goede Hoop. In plaats van de storm af te wachten, vervolgde de kapitein zijn reis, tegen de wensen van de weergoden in. Sindsdien is hij gedoemd om voor eeuwig te zeilen en tot op de dag van vandaag wordt het verhaal van het schip ‘dat over de golven vliegt’ verteld door zeilers over de hele wereld.

Wat te bestellen bij The Flying Dutchman?

Verlaat het restaurant niet zonder een Johnnie Walker Blue Label Perfect Serve te bestellen.

We hebben de beste dingen die je kunt doen en zien in het stadscentrum van Amsterdam opgesomd. Neem de tijd om jouw reis naar onze prachtige stad nu te plannen…

IN DE BUURT

Contact

Sofitel Legend The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197, 020 555 3111
+31 (0)20 555 31 11
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.