Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Torture Museum

Ontdek een pijnlijk deel van de Europese geschiedenis in het middeleeuwse Torture Museum in Amsterdam. Hier hebben ze een verzameling van meer dan 100 folterinstrumenten die in de middeleeuwen werden gebruikt voor marteling. Daarnaast vind je er een unieke verzameling foto’s en tekeningen die het grimmige karakter van de middeleeuwen onthullen. Ben je klaar voor deze ‘pijnlijke’ ervaring?

Over het Torture Museum

Ervaar de geschiedenis van de strafmethodiek van middeleeuws Europa tijdens de tentoonstelling ‘Straffen en vonnissen in de Middeleeuwen’. Tijdens deze tentoonstelling worden 40 folterinstrumenten uit verschillende delen van Europa getoond. Van de inquisitiestoel tot de beruchte guillotine, niets ontbreekt. In dit museum komen de middeleeuwen en het rechtssysteem tot leven met gravures en historische achtergrondinformatie in maar liefst acht verschillende talen.

Openingstijden

Het Torture Museum aan de Singel 449 in Amsterdam is iedere dag van de week geopend. Vanaf 10.00 uur ’s morgens tot 23.00 uur ’s avonds leer je alles over deze pijnlijke historie van Europa.

IN DE BUURT

Contact

Torture Museum
Singel 449, Amsterdam
+31 (0)20 320 66 42
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.