Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Tropenmuseum

PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Tropenmuseum in Amsterdam is een museum dat gaat over mensen en is gehuisvest in een indrukwekkend monumentaal pand met uitzicht op het Oosterpark. De uitgebreide permanente tentoonstelling en regelmatig wisselende tentoonstellingen bevatten objecten die allemaal een verhaal te vertellen hebben over de mensheid. Zo neemt de Rhythm & Roots tentoonstelling je mee op een muzikale reis.

Ontdek het Tropenmuseum

Het museum is één van de grootste in het land voor wat betreft antropologie en etnografie. Oorspronkelijk was dit museum gevestigd in Haarlem, maar werd in 1926 verhuisd naar zijn huidige locatie. Het biedt uitzicht op het Oosterpark en is in de buurt gelegen van dierentuin Artis en de populaire Dappermarkt. Het iconische gebouw wordt genoemd als één van de belangrijkste historische gebouwen van Amsterdam. Het museum staat dan ook bekend om zijn prachtige architectuur en zijn spectaculaire kunst-, muziek- en filmverzameling. Het Tropenmuseum wordt ook geprezen om zijn fascinerende tijdelijke tentoonstellingen over verschillende historische en moderne onderwerpen. Mis niet de kans om dit iconische museum te bezoeken en maak meteen een reservering.

Boek nu je tickets

Het Tropenmuseum is één van de topattracties van Amsterdam en geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vermijd het lange wachten aan de kassa door je tickets rechtstreeks via onze website te boeken.
CONTACT
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
+31 (0)88 004 28 00
Navigeren
IN DE BUURT

Contact

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
+31 (0)88 004 28 00
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.