Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Unieke tentoonstelling Van Gogh en Japan

VAN GOGH MUSEUM

De internationale tentoonstelling Van Gogh en Japan is vanaf vrijdag 23 maart 2018 te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hoewel de Hollandse Meester nooit in Japan is geweest bewonderde hij de Japanse prentkunst enorm. Hij bestudeerde deze Japanse kunst door zowel verschillende prenten te verzamelen en te kopiëren, als deze met andere kunstenaars te bespreken. Hij creëerde vervolgens zijn eigen visie op Japan en gaf zijn werk een nieuwe richting. In deze eenmalige tentoonstelling worden 60 schilderijen en tekeningen van Van Gogh vertoond, evenals een rijke collectie aan Japanse prenten.

Bijzondere bruiklenen
Verder omvat de tentoonstelling in Amsterdam speciale bruiklenen van zowel nationale als internationale museumcollecties. Een van zijn bekendste werken hiervan is het Zelfportret met verbonden oor (1889). Andere bruiklenen zijn: Van Gogh’s Zelfportret (1888), L’Arlésienne (1888), Kreupelhout met twee figuren (1890), Portret van Madame Roulin (1889), La Crau met perzikbomen in bloei (1889) en De grote golf bij Kanagawa van de ukiyo-e kunstenaar Katsushika Hokusai.

De tentoonstelling Van Gogh en Japan is te zien van 23 maart tot en met 24 juni in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Mis deze prachtige tentoonstelling niet; koop nu je tickets!Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.