Editor:  De Redactie • Publicatie:  17 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Albert Watson met nieuwe serie INK in Kahmann Gallery

4 april t/m 20 mei • Legendarische fotograaf geeft nieuwe draai aan iconisch en bestaand werk

Wie op dit moment Kahmann Gallery aan de Lindengracht in de Jordaan binnenloopt komt oog in oog met het werk van de legendarische fotograaf Albert Watson. Voor de nieuwe fotoserie INK heeft Watson zijn eigen werk geherinterpreteerd door texturen, inktpatronen en verschillende fotografische lagen over elkaar toe te voegen. Met een geweldig resultaat tot gevolg.

albert-watson-ink-monkey
albert-watson-ink-mick-jaggerx

Inspiratie lijkt voor Albert Watson (Schotland, 1942) nooit ver weg. De invloedrijke fotograaf hoeft alleen maar in zijn rijke archief te kijken om tot ideeën te komen. Zijn nieuwe werk bestaat uit beelden die hij opnieuw duidt en een nieuwe betekenis geeft. De combinatie van digitale en analoge technieken die hij toepast op bestaand werk zorgt ervoor dat iets compleet unieks ontstaat.

Albert Watson is wereldberoemd om zijn iconische beelden van celebrities en modereportages. Als fotograaf is Watson al decennia succesvol met werk dat hij o.a. voor Vogue, Harper’s Bazaar en Rolling Stone heeft gemaakt. Daarnaast roemt men de fotograaf om zijn legendarische reclamecampagnes voor wereldberoemde merken.

roy_kahmann

Kahmann Gallery
Kahmann Gallery is een eerbetoon aan de fotografie. Eigenaar Roy Kahmann is geboren met een oog voor fotografie. Sinds jaar en dag geldt de energieke Kahmann als promoter van de Nederlandse fotografie. Met zijn galerie in de Jordaan, zijn fotografiemagazine GUP en fotobeurs Haute Photography speelt Kahmann in de voorhoede van de fotografie. Naast galeriehouder, uitgever en beursorganisator is Roy Kahmann tevens agent van bekende fotografen als Bastiaan Woudt, Jeroen Hofman en vele anderen.Locatie

Kahmann Gallery
Lindengracht 35, Amsterdam

Website

kahmanngallery.com

Datum

Dit evenement is voorbij
04-04-2019 – 20-05-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.