Editor:  De Redactie • Publicatie:  30 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur VoorstellingenAmsterdam Oost

Carré Cirque: ‘s Werelds meest indrukwekkende nouveau cirque

2 t/m 11 september 2019 • Ervaar de eigenzinnige, energieke stijl van deze duizelingwekkende acrobatiekvorm

Deze zomer staat Carré tien dagen lang in het teken van Carré Cirque. Dit fenomenale theaterspektakel bevat de meest indrukwekkende internationale nouveau cirque voorstellingen. Van 2 tot en met 11 juli zijn de voorstellingen van Cirque Éloize, Gravity & Other Myths, Circa en FLIP Fabrique zowel ’s middags als ‘s avonds te bewonderen.

 

carrecirque1kopie

De shows tijdens Carré Cirque kenmerken zich door een eigenzinnige, energieke stijl van duizelingwekkende acrobatiek, die de grenzen van het menselijk lichaam lijken te overschrijden. De performers communiceren via explosieve uitspattingen in een universele lichaamstaal, waardoor zowel jong als oud op het puntje van hun stoel zit.

Nouveau Cirque
Deze jonge theaterstroming, nouveau cirque, vindt zijn oorsprong in de oude circusacts van acrobaten en trapeze-artiesten. Een nieuwe generatie performers, opgroeiend in een stedelijke omgeving vol hiphop en breakdance, brachten een nieuw ‘urban’ perspectief op deze oude circus-acts als middel voor zelfexpressie. De fysieke acts staan altijd in dienst van een overkoepelend thema, ondersteund door intense licht- en muziek-arrangementen. Daarvoor worden ook andere artistieke stijlen ingezet, van klassieke theaterdans tot beatboxing.

In Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten en Australië is deze vorm van fysiek theater al een gevestigde stroming. Carré biedt het Nederlandse publiek nu de kans om middels de meest baanbrekende acts kennis te maken met dit genre.Locatie

Koninklijk Theater Carré
Amstel 115 /125, Amsterdam

Website

carre.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
02-09-2019 – 11-09-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.