Editor:  De Redactie • Publicatie:  12 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Oost

Cool Japan in Tropenmuseum

2 september t/m 1 september • Van Hello Kitty tot Mario Bros, Samoerai en Japanse horror, je ziet het in de Tropen

In de tentoonstelling Cool Japan brengt het Tropenmuseum de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld. Van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio.

cooljapan_tropenmuseum
cooljapan-amsterdam1
cooljapan-amsterdam4
cooljapan-amsterdam3
cooljapan-amsterdam2

Het Tropenmuseum laat met historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de oude meesters en moderne tekenaars. Zo ontdek je in Cool Japan dat eeuwenoude technieken en visuele trucs in historische prenten, houtsneden en schilderingen nog steeds worden toegepast door moderne mangaka (tekenaars) en animatoren.

Een centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin traditionele en hedendaagse elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Openingstijden
Het Tropenmuseum is van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur geopend.Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2

Website

tropenmuseum.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
02-09-2018 – 01-09-2019Tropenmuseum

Museum van Wereldculturen


Tropenmuseum  Fotor

In het Tropenmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder de stad Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld. In het Tropenmuseum zijn meerdere interactieve wisseltentoonstellingen per jaar over cultuur ëvan verreí. De vaste exposities gaan over Zuidoost-AziÎ, OceaniÎ, het westen van AziÎ, Noord-Afrika, Afrika, Latijns-Amerika, …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.