Editor:  De Redactie • Publicatie:  16 oktober 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Expositie DJ Faces van Jos Kottman in 5&33 Gallery

17 oktober t/m 22 november 2019 • Levensgrote zwart-wit-portretten van ‘s werelds bekendste dj’s

De afgelopen 12 jaar reisde fotograaf Jos Kottmann de wereld over om de iconen uit de internationale housescene te fotograferen voor zijn boek DJ Faces. Tijdens het Amsterdam Dance Event kun je de levensgrote zwart-wit-portretten van ‘s werelds bekendste dj’s in 5&33 Gallery in het Art’otel aanschouwen.

CarlCox_JosKottman
SetTroxler_JosKottman
MichelDeHey_JosKottman
MAW_JosKottman
BlackCoffee_JosKotmann
DaveClarke_JosKottman

Soms duurde het jaren voordat de Rotterdamse fotograaf Jos Kottmann de 110 DJ’s zo ver kreeg om door hem te worden gefotografeerd. Onder meer Carl Cox, Derrick May, Joris Voorn en Sven Väth poseerden voor het boek. Meestal in het hotel, op straat en soms snel in de club voor of na de boeking. 

‘’Vaak probeerde ik fotografie te combineren met andere klussen. Soms lukte dat niet en vloog ik echt de wereld over voor die ene foto. DJ Faces toont niet alleen mijn muzikale helden, maar demonstreert ook het proces hoe house music zich heeft ontwikkeld en verspreid over de wereld’’, aldus Kottmann.

Kottmann is erin geslaagd een realistisch beeld neer te zetten van de grondleggers van de dancescene. Hun krachtige en kwetsbare kant worden in de rauwe zwart-witfoto’s magnifiek weerspiegeld. Ook de citaten en persoonlijke verhalen die de Rotterdammer samen met producer en internationaal diskjockey Derrick May schreef, geven de foto’s extra lading. Een ode aan de grondleggers van housemuziek wereldwijd.

Love2Party
Op veertienjarige leeftijd begon Jos’ liefde voor house muziek. Alles offerde hij op voor zijn hobby, gecombineerd met een opleiding aan de Fotoacademie. Vanaf dat moment begon hij met fotograferen op feesten en in clubs. Zijn passie vormde de basis voor de website Love2Party, een online platform voor de housescene waarmee hij toegang verkreeg om dj’s om feesten backstage te ontmoeten en te fotograferen. Met sommigen bouwde hij zelfs een nauwe band op, wat je goed terugziet in vele portretten in het boek.

DJFaces_JosKottman

Expositie DJ Faces
Jos Kottmann lanceert zijn boek DJ Faces samen met een expositie op 17 oktober in 5&33 Gallery. De expo zal tot 22 november te zien zijn. Vanaf nu is het prachtige boek verkrijgbaar bij Mendo in de 9 Straatjes. Locatie

5&33 Gallery
Martelaarsgracht 5, Amsterdam

Website

djfacesbook.com

Datum

Dit evenement is voorbij
17-10-2019 – 22-11-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.