Editor:  De Redactie • Publicatie:  13 november 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Zuid

Loes van Delft & Philippe Shangti bij Cobra Art Gallery

14 november t/m 15 december 2019 • Spectaculaire duo-expositie van internationale topkunstenaars

Vanaf 14 november toont Cobra Art Gallery op de Van Baerlestraat een spraakmakende duo-expositie van kunstenaars Loes van Delft en Philippe Shangti.

LoesVanDelft

Cobra Art Company is ontstaan uit het creatieve brein van Mike en Jeannette van Rijswijk. Het echtpaar behoort met hun groothandel in kunst tot de internationale top van distributeurs in moderne schilderijen en fotokunst op plexiglas. In samenwerking met bekende kunstenaars stellen Mike en Jeanette twee keer per jaar een nieuwe collectie in fotografie, schilderijen en kunstobjecten samen die een hoge mate van luxe garanderen.

loesvandelft2

Loes van Delft
De jonge, bekroonde kunstenaar heeft de kunstwereld veroverd met haar eigentijdse kunstwerken. Haar schilderijen worden getoond in verschillende tentoonstellingen en galeries over de hele wereld. De schilderijen van Loes van Delft laten een onschuldige eigenaardigheid met een brutaal cartoongevoel zien. De personages vervagen de grenzen tussen fijne penseelstreken en commercialiteit. Ze zijn vertederend, charmant en ontzettend levendig. Inmiddels heeft Loes haar zeer herkenbare karakter, dat ze ‘Pjipje’ noemt tot leven geroepen.

PhilippeShangti

Philippe Shangti
Door sommigen omschreven als de moderne Guy Bourdin voor zijn avant-garde en gedurfde stijl, is het werk van Shangti controversieel in zijn doel om taboes af te breken. Zijn nieuwsgierigheid, fantasie en perfectionistische persoonlijkheid maken van Philippe Shangti een self-made artist die vanaf een jonge leeftijd geïnteresseerd is in fotografie. Het werk van Shangti is direct herkenbaar door het onberispelijke detail, de humoristische ondertoon en het gebrek aan subtiliteit.

Masterpiece Collection
Cobra Art’s Masterpiece Collection onderscheidt zich door unieke werken of werken in gelimiteerde oplage. Door een high-end luxury collectie te ontwikkelen in samenwerking met bekende internationale kunstenaars en fotografen, is er een hoge mate van exclusiviteit en biedt Cobra Art Gallery een unieke en vernieuwende collectie. Het gebruik van bijzondere materialen, zoals gloss in combinatie met metaalverf en hars, resulteert in originele en bijzondere creaties die van het doek afspatten.Locatie

Cobra Art Gallery
Van Baerlestraat 8, Amsterdam

Website

cobraart.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
14-11-2019 – 15-12-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.