Editor:  De Redactie • Publicatie:  04 oktober 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Noord

RMBRNDT.NU: Ervaar de oude meester in een nieuw jasje

3 t/m 13 October 2019 • Hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door Rembrandt

Halverwege 2019 eren we nog altijd het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn. In het Rijksmuseum, Rembrandthuis en het Joods Historisch Museum vind je bijzondere tentoonstellingen van de oude meester. Go Gallery doet het anders en laat zien dat Rembrandt nog steeds nieuwe inspiratie geeft aan hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling RMBRNDT.NU is Rembrandt in een nieuw jasje.

rmbrdt

Voor de expositie RMBRNDT.NU nodigde Go Gallery kunstenaars uit om kunstwerken in te sturen geïnspireerd op Rembrandt. Van de meer dan 200 ingezonden werken koos de vakjury, bestaande uit kunsthandelaar Jan Six, ex-kunstjournalist Bertjan ter Braak en GO Gallery eigenaar Oscar van der Voorn, 24 geweldige kunstwerken waarin een mix van nieuwe kunstvormen en techniek zijn verwerkt. Naast schilderijen en foto’s hebben de kunstenaars objecten van stof, glas, brons, keramiek en 3D ingestuurd.

De expositie toont onder andere een kunstwerk alwaar je op basis van ‘artificial intelligence’ zelf in het kunstwerk komt te staan. Een technisch hoogstandje wat je met eigen ogen moet zien. Komt het zien, komt naar Noord en aanschouw RMBRNDT.NU 

rmbrdt1

 

Locatie

Klaproos
Papaverweg 38, Amsterdam

Website

gogallery.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
03-10-2019 – 13-10-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.