Editor:  De Redactie • Publicatie:  12 juni 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Zuid

Daniel Arsham expositie in Moco Museum

18 januari t/m 30 september 2019 • In Connecting Time komen design, architectuur en beeldende kunst samen

De allereerste solotentoonstelling van de populaire New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham wordt tot 30 september vertoond in het Moco Museum Amsterdam. Verwacht een multidisciplinaire tentoonstelling waarin architectuur, design, film en beeldende kunst bij elkaar komen.

Moco Museum Daniel Arsham Amethyst Ball Cavern1
Daniel Arsham Corner Knot moco museum
daniel arshram moco museum4
daniel arsham moco museum2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De expositie ‘Connecting Time’ is samengesteld uit werken die Daniel Arsham in de loop der jaren heeft gemaakt en een aantal nieuwe, nooit eerder vertoonde installaties. Vier architecturale stukken vormen een surrealistische omgeving door subtiele vervorming. Baan je een weg door de verschillende installatie ruimtes, waaronder zijn inmiddels beroemde Amethyst Ball Cavern en de interactieve installatie Calcified Living Room, die doet denken aan de binnenkant van een grot bedekt met mineralen. De fascinatie van de kunstenaar voor de popcultuur, sport en archeologie maken dit tot een tentoonstelling die je niet snel zult vergeten.

daniel arsham amsterdam expositie

“Ik kijk er enorm naar uit om tijdens mijn eerste tentoonstelling in Nederland, in samenwerking met het Moco Museum, een selectie van mijn werk uit de laatste tien jaar van mijn carrière te presenteren. Ik heb een aantal nieuwe en nog nooit eerder vertoonde werken en installaties voor deze tentoonstelling gemaakt en ik kan niet wachten dit met het Nederlandse en internationale Amsterdamse publiek te delen”, aldus Arsham.

Openingstijden
Moco Museum is alle dagen van de week geopend van 09.00 tot 19.00 uur.

 Adres Honthorststraat 20, Amsterdam
Tel
Datum Dit evenement is voorbij
18-01-2019 – 30-09-2019
Navigeer naar..MOCO Museum

Modern Contemporary Art


mocomuseum gebouwx

Het MOCO Museum biedt een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst waarbij het zich richt op kunstenaars die een eigen visie hanteren waar geen concurrentie bij in de buurt komt. Deze protagonisten worden ook wel de ‘Rock Stars of Art’ genoemd. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.