Editor:  De Redactie • Publicatie:  15 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Fashion Statements in Amsterdam Museum

18 april t/m 8 september • Mode en indentiteit toen en nu

Het Amsterdam Museum toont deze lente en zomer de modetentoonstelling Fashion Statements, In de tentoonstelling Fashion Statements is onder andere werk van Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi te zien.

fashion-statements-amsterdam-museum

De kleding die we dragen onthult iets over onze persoonlijkheid. Mode geeft uiting aan onze identiteit, wat we belangrijk vinden of waar we voor staan. In deze tentoonstelling zetten zes toonaangevende hedendaagse ontwerpers hun creaties naast én tegenover onze historische collectie met mode uit de achttiende en negentiende eeuw. Het is een dialoog tussen het heden en verleden; een uitwisseling van statements.

In de achttiende en negentiende eeuw was de heersende mode een handig middel om te weten wie je voor je had. Droeg je zwart? Dan was je waarschijnlijk rijk of in de rouw. Was je hoepelrok enorm breed? Dan had je genoeg geld om het breed te laten hangen – en ondertussen kwam je slanke taille ook nog fijn uit. Had je die slanke taille niet? Dan was daar het vormgevende korset waarin je werd ingesnoerd, zwanger of niet, om in het silhouet van dat moment te passen.

Openingstijden

Het Amsterdam Museum is van maandag tot zondag van 10.00 t/m 17.00 uur geopend.

Locatie

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92

Website

amsterdammuseum.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
18-04-2019 – 08-09-2019Amsterdam Museum, verborgen schat in hartje centrum

Beleef en verken het verleden en heden van onze mooie stad


Amsterdam-Museum1

Amsterdam staat bij velen bekend om de mooie architectuur in de binnenstad, de prachtige grachten met woonboten, de beruchte rosse buurt en de coffeeshops. Maar er zit natuurlijk veel meer achter de stad dan dat. Hoe is het Amsterdam dat we nu kennen ontstaan en hoe is de stad uitgegroeid tot de unieke reisbestemming die …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.