Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Centrum

Foam

Photography Museum

Anton Corbijn  Christian van de Kooy
Outside large C Foam
Jim Goldberg Tuinzalen  C Christian van der Kooy
Garden gallery  C Maarten Brinkgreve
artcult foam
Foam interior  C Exh Rodchenko
foam cafe  dpi

Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentair tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure. Naast grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, toont Foam ook jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Op hetzelfde moment zijn altijd minstens drie verschillende tentoonstellingen te zien.

In de bijzondere, serie aan elkaar geregen grachtenpanden aan de Keizersgracht vind je een geweldige boekwinkel en een gezellig café. Er worden regelmatig events, speciale rondleidingen, lezingen en discussies, films en andere activiteiten georganiseerd.





15-02-2019 – 14-04-2019

Modefotografie Erwin Blumenfeld nu in FOAM

Met werk van zijn New Yorkse jaren


Erwin Blumenfeld maakte kennis met fotografie in Nederland alwaar hij voornamelijk portretten schoot. In zijn Parijse jaren richtte de Duitser zich op modefotografie, in zwart-wit. Vanaf het moment dat kleurenfotografie zijn intrede deed, transformeerde hij zijn originele composities in zwart-wit naar kleur. Foam Fotografie Museum toont tot 14 april de kleurenfotografie van de invloedrijke fotograaf …

Read more about Modefotografie Erwin Blumenfeld nu in FOAM


Locatie

Foam Photography Museum
Keizersgracht 609, Amsterdam

Website

foam.org

AGENDA

Modefotografie Erwin Blumenfeld nu in FOAM

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.