Editor:  De Redactie • Publicatie:  28 oktober 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur FilmAmsterdam Centrum

IDFA International Documentary Festival

20 november t/m 1 december • Het grootste documentaire filmfestival ter wereld

Elk jaar vindt in november het International Documentary Film festival plaats in Amsterdam, het grootste documentaire filmfestival ter wereld, met ieder jaar de allergrootste en nieuwste documentaires.​ ​Tien dagen lang wordt de kijken ondergedompeld in een divers aanbod van documentaires, allemaal met het doel te inspireren.

IDFA3

De mooiste documentaires worden ook dit jaar weer speciaal geselecteerd voor het international documentary film festival IDFA. Vanaf 20 november geniet je als liefhebber van documentaires twaalf dagen lang van de beste en nieuwste documentaires uit de hele wereld. IDFA zoekt documentaires die filmisch gezien belangwekkend of vernieuwend zijn, die relevant zijn voor de huidige maatschappij en die de kijker ertoe brengen na te denken, te discussiëren en vragen te stellen.

“In haar 30 jarige bestaan is de IDFA uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende documentaire film festivals in de wereld.”

Het International Documentary Film Festival Amsterdam is het grootste documentairefestival ter wereld. Ieder najaar in november wordt de omgeving van het Rembrandtplein overgenomen door duizenden docu-liefhebbers. Er worden meer dan 250 documentaires vertoond, waarvan vele hun première op het IDFA beleven. Daarnaast zijn er iedere dag talkshows, geweldige feesten, workshops, muziekprogramma’s, awardshows en diverse andere activiteiten.Locatie

Dam 1, Amsterdam

Website

idfa.nl

Datum

20-11-2018 – 01-12-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.