Editor:  De Redactie • Publicatie:  29 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Rebecca Fertinel exposeert in Melkweg Expo

3 t/m 19 mei • Melkweg en Unseen presenteren: Ubuntu, I Am Because We Are

Op 3 mei opent in Melkweg Expo de nieuwe tentoonstelling Ubuntu, I Am Because We Are. De expositie laat werken zien van de fotograaf Rebecca Fertinel. Klassieke zwart/wit en documentaire beelden van een Congolese gemeenschap die door Rebecca’s creatieve oog een nieuwe betekenis krijgen.

RebeccaFertinel
RebeccaFertinel3
RebeccaFertinel4
RebeccaFertinel2
RebeccaFertinel1

Rebecca Fertinel won onlangs de Dummy Award op Unseen Amsterdam 2018. Haar serie toont een Congolese familie en hun tradities tijdens feesten, bruiloften en begrafenissen. Tijdens haar tijd met de familie leerde ze Ubuntu kennen: een levenshouding waarbij de verbinding tussen mens en medemens centraal staat. Fertinel heeft dit vrij vertaald naar I Am because We Are. In haar werk probeert ze zo veel mogelijk de clichés van evenement reportages te vermijden en creëert ze bijzondere beelden met onverwachte verhalen. 

Het maken van deze fotoreeks gaf mij het gevoel deel uit te maken van een groep. Dat was een waardevol gevoel, dat ik niet kende van mijn eigen leven. Iedereen zoekt zijn plaats in het leven. Daarin schuilt voor mij de schoonheid van Ubuntu.”- Rebecca Fertinel

Openingstijden

De expositie is van 4 t/m 19 mei te zien in de Melkweg Amsterdam. Je kan er van zondag tot maandag van 11.00 t/m 23.00 uur terecht en op vrijdag en zaterdag van 11.00 t/m 01.00 uur.

Locatie

Lijnbaansgracht 234

Website

melkweg.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
03-05-2019 – 19-05-2019Melkweg

Discover Amsterdam


melkweg en rabozaal foto DigiDaan

Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Maar liefst vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst. In vijf zalen worden concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities georganiseerd. De oude, leegstaande melkfabriek werd in de zomer van 1970 getransformeerd in …

Lees meer


Kunst & Cultuur

Tyler Mitchell in FOAM

De eerste solo tentoonstelling van het Amerikaanse opkomende talent

tyler-mitchell-foam-

Van 18 april tot 5 juni is de nieuwe tentoonstelling van het opkomende fotografie talent Tyler Mitchell te zien. I Can Make You Feel Good is de eerste solo expositie van de artiest en toont naast een selectie foto’s twee van zijn videowerken.  

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Iconische popfoto’s van Sheila Rock nu in Elliot Halls

Van Punk tot Pop, een expositie van iconische muziekfotografie

sinnaedoconnor

In Elliot Halls Gallery is momenteel een zeer indrukwekkende expositie gaande waarin sleutelfiguren uit de punk- en popmuziek van de afgelopen 5 decenia figureren. Sheila Rock kreeg ze allemaal voor haar camera. Van Bob Marley tot David Bowie, U2, Duran Duran, Debbie Harry, The Sex Pistols, Sting en vele anderen.

Tussen de Bogen 91, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Albert Watson met nieuwe serie INK in Kahmann Gallery

Legendarische fotograaf geeft nieuwe draai aan iconisch en bestaand werk

albert-watson-ink-monkey

Wie op dit moment Kahmann Gallery aan de Lindengracht in de Jordaan binnenloopt komt oog in oog met het werk van de legendarische fotograaf Albert Watson. Voor de nieuwe fotoserie INK heeft Watson zijn eigen werk geherinterpreteerd door texturen, inktpatronen en verschillende fotografische lagen over elkaar toe te voegen. Met een geweldig resultaat tot gevolg.

Lindengracht 35, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.