Editor:  De Redactie • Publicatie:  30 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur VoorstellingenAmsterdam Zuid

Opera Sessions is opera voor beginners

5 juni • Tijdens nieuwe editie duiken we in Pelléas et Mélisande

Op 5 juni gaat de Franse opera Pelléas et Mélisande van Claude Debussy in première bij de Nationale Opera. Een zit van 3 uur in een chique setting. Opera Sessions biedt een laagdrempelig alternatief óf de ideale voorbereiding op het echte werk: opera in een hogedrukpan.

operavoorbeginnerskopie

Opera Sessions is opera in een hogedrukpan: korter en intenser. Een feestelijke manier van opera beleven! Het is: ogen dicht, oren open en laat het maar over je heen komen. Musicus Calmer Roos vertelt, speelt voor en voert je langs verhalen, onverwachte inzichten en roerende passages. Deze keer over de opera Pelléas et Mélisande.

Een grimmig liefdesverhaal
De sfeer van Pélleas en Mélisande krijg je nergens anders. Ze lijkt romantisch, ergens in de middeleeuwen – lang, lang geleden, maar niet zo gek ver hiervandaan – maar blijkt duister, ondoorgrondelijk en ongeschikt voor de jongste kijkers. De relaties zijn sensueel, maar onaangenaam en ongemakkelijk… In het centrum van dit stuk loopt een wandelend vraagteken: de raadselachtige Mélisande. Wie is zij? Wat is er met haar gebeurd? Hoe kan het dat zij liefde en geweld opwekt zonder iets bloot te geven van zichzelf?

VondelCS1

Een nieuwe manier van opera beleven
Musicus Calmer Roos vertelt, speelt voor en voert je langs verhalen, onverwachte inzichten en roerende passages. Er wordt gelachen maar ook intens geluisterd. Hoe zit de muziek van Debussy in elkaar? Hoe maakt hij die wonderlijke klanken, zo anders dan die van zijn collega’s? Kortom; dit is een nieuwe manier van opera beleven. Het is de perfecte voorbereiding op het echte werk, maar ook het perfecte alternatief voor als je de echte opera niet gaat zien.Locatie

VondelCS
Vondelpark 3, Amsterdam

Website

vondelcs.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
05-06-2019 – 05-06-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.