Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Iwan Baan • Publicatie:  09 oktober 2017

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Zuid

Rijksmuseum

Ondek Amsterdam

rijksmusem vijver niels
rijks eregalerij
rijks eregalerij1
rijks nachtwacht
Nachtwachtx
rijks blend2xx
rijks passage
rijks atriumxxxxx
Rijksmuseum 10xx

‘s Werelds mooiste museum opende onlangs na 7 lange jaren verbouwen eindelijk weer haar deuren. Amsterdams meest geliefde museum heeft een transformatie ondergaan waarbij het gebouw van top tot teen is gestript en alle elementen van vroeger, die te tevoorschijn zijn uitgekomen, in ere zijn hersteld. 800 jaar Nederlandse geschiedenis in de vorm van een 1.000.000 stuks tellende kunstcollectie komt nu nog beter tot haar recht in het nieuwe Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum onderging de grootste renovatie en restauratie in zijn geschiedenis. Het gebouw van architect Cuypers dateert uit 1885 en is een uniek historisch monument. De aanpassingen aan de eisen van de tijd mogen daarom geen afbreuk doen aan het oorspronkelijke ontwerp. Na de verbouwing is het een modern gebouw voor een miljoenenpubliek en behoort het weer tot de internationale top van toonaangevende musea.
11-10-2019 – 19-01-2020

Rembrandt & Velázquez in het Rijksmuseum

Kopstukken van de Spaanse en Hollandse 17de-eeuwse schilderkunst

FranciscoDeZurbarán

De 17e eeuw wordt gekenmerkt door een langdurige oorlog tussen Nederland en Spanje. Twee van de grootste schilders aller tijden, Rembrandt Harmensz van Rijn (1606-1669) en Diego Rodríguez de Silva y Velázquez (1599-1660), beleefde in deze periode uitzonderlijke artistieke bloei. De meesters kende elkaar niet en toch laten hun werken opvallende overeenkomsten zien wat betreft …

Lees meer


Locatie

Museumstraat 1, Amsterdam

Website

rijksmuseum.nl

AGENDA

Rembrandt & Velázquez in het Rijksmuseum


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.