Editor:  De Redactie • Publicatie:  10 maart 2023

Beste van Amsterdam

Beste van Amsterdam

Amsterdam Weekendtips: Wat gaan we doen dit weekend?

Tijdens het koude weekend van 10, 11 en 12 maart is er weer genoeg te zien, te doen en te proeven in ons mooie Amsterdam.

PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Een weekend van leuke dingen doen staat weer voor de deur. Van de indrukwekkende, zintuigelijke tentoonstelling van Dalí en Gaudí in Fabrique des Lumières tot de lekkerste antipasta, pizza en pasta proeven bij Sebastian in de 9 Straatjes, nieuwe geluiden in de operawereld ontdekken in de Nationale Opera, 10 uur lang van muzikaalduo ANOTR genieten in de Gashouder, vintage woonaccessoires spotten tijdens Sunday Market in De Hallen, Aziatische films bekijken tijdens het Cinemasia Film Festival en de sprookjesachtige wereld van Sam & Julia bewonderen in Het Muizenhuis. Fijn weekend! 

Dalí: The Endless Enigma

Werk van Gaudí en Dalí komt tot leven in Fabrique des Lumières
Kunstcentrum Fabrique des Lumières op het Westergasterrein biedt een vernieuwende manier om het werk van de Catalaanse meesters Dalí en Gaudí te ervaren. De zintuigelijke tentoonstelling brengt de beroemde psychedelische werken van Salvador Dalí en de kunstwerken van Antoni Gaudí tot leven met behulp van de muziek van Pink Floyd. De indrukwekkende expositie is een eerbetoon aan beide kunstenaars.

Fabrique des Lumières, Pazzanistraat 37

Restaurant_Sebastian

NET GEOPEND: Restaurant Sebastian

Het nieuwe restaurant Sebastian in de 9 Straatjes eert de Italiaanse eetcultuur. De Italiaanse manier van leven en hun liefde voor het delen van de heerlijkste momenten in goed gezelschap wordt hier gerespecteerd. Het Italiaanse menu bestaande uit antipasti, pizza en pasta is zowel traditioneel als vernieuwend en wordt klaargemaakt met de allerbeste Italiaanse producten en seizoensgebonden ingrediënten. Geniet van Italiaanse gerechten in een aantrekkelijke ambiance.

Sebastian, Hartenstraat 24

OperaForwardFestival

Open Forward Festival: Urgent, meeslepend en extravagant

Het Opera Forward Festival is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Dompel jezelf onder in muzikale voorstellingen en presentaties van gevestigde namen én een nieuwe generatie makers. Met grensverleggende muziektheaterproducties, bijzondere optredens en verdiepende programma’s zoekt het Opera Forward Festival naar nieuwe geluiden in de operawereld. Het festival presenteert optredens van artiesten uit uiteenlopende disciplines. Stuk voor stuk laten ze mogelijke toekomstige richtingen en invloeden voor de kunstvorm opera horen.

Nationale Opera & Ballet, Amstel 3

ANOTR-1

Muzikaalduo ANOTR 10 uur lang in de Gashouder

Het Amsterdamse dj-duo ANOTR is de sensatie van het moment. De jonge producers en deejays Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney worden door hun achterban een verademing genoemd met een kenmerkend geluid en energieke optredens. Zaterdag staat het energieke duo met een 10 uur durende set in de Gashouder.

Gashouder, Klönneplein 1

TheMovies

The Movies gaat na twee jaar eindelijk weer open
Na twee jaar dicht te zijn geweest vanwege een grootschalige renovatie, opent The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam, dit weekend haar deuren weer. Vanwege funderingsproblemen en verzakkingsgevaar is de fundering en de bioscoop compleet vernieuwd. De bioscoop voldoet aan de standaarden in geluid, beeld en comfort van nu en programmeert als vanouds arthousefilms in combinatie met de betere Hollywood-producties.

The Movies, Haarlemmerdijk 159

SundayMarket_DeHallen

Sunday Market in De Hallen

Elke tweede zondag van de maand landt de Sunday Market in De Hallen in West. Zo ook dit weekend. Kom snuffelen, struinen en shoppen voor kunst, mode, sieraden, design en (vintage) woonaccessoires. Stap binnen in de vele boetieks en galeries en geniet van lekkere happen en dranken van De Foodhallen.

De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47

Cinemasia1

Cinemasia Film Festival in het teken Aziatische film

Dit weekend staat in het teken van de 15 editie van het CinemAsia Film Festival. In filmtheaters Studio/K en Rialto VU en Rialto Pijp brengt CinemAsia de vele gezichten van Azië op het witte doek. Ontdek films van opkomende filmmakers uit China, Japan, Indonesië, Taiwan, Thailand, Myanmar en de Filipijnen. 

Studio/K en Rialto VU en Rialto Pijp

MuseumHetMuizenhuis1

Het Muizenhuis verhuist naar Muntplein

Het Muizenhuis stond onlangs wereldwijd in de schijnwerpers door een selfie van comedian Ricky Gervais met 48.000 likes waarin stond dat ie net een muis op klompen had gezien. Gervais schreef erg onder de indruk te zijn van het museum en dat ie er wel een hele dag had willen blijven. Het Muizenhuis bestaat uit een serie imposante miniatuurdecors bekend van de gelijknamige boekenreeks over de sprookjesachtige wereld rondom de muisjes Sam en Julia. Naast de boeken die in 8 talen in 34 landen worden uitgegeven wordt er hard gewerkt aan een internationale tv-serie. Deze zomer verhuist het minimuseum naar een nieuwe locatie op het Muntplein.

Het Muizenhuis, Eerste Tuindwarsstraat 1
Vermeer_Rijksmuseumx

Overzichtstentoonstelling Vermeer in Het Rijksmuseum 

Voor de eerste keer in de geschiedenis presenteert het Rijksmuseum een overzichtstentoonstelling van Johannes Vermeer. Met 28 meesterwerken van de Delftse kunstenaar uit de 17e eeuw, waarvan 7 nog nooit eerder in Nederland vertoond, is dit de grootste tentoonstelling ooit.

Rijksmuseum, Museumstraat 1

Contact

Dit evenement is voorbij
10 t/m 17 March

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.