Editor:  De Redactie • Publicatie:  07 april 2020

Nieuws

Nieuws

Red Koningsdag! Petitie voor verplaatsing naar 31 augustus

Een groep Amsterdamse horecaondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken met het plan om Koningsdag te verplaatsen naar 31 augustus.

Koningsdag
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Tot 1 juni mogen er in Nederland geen evenementen plaatsvinden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op verschillende websites en social media wordt er opgeroepen om Koningsdag 2020 te redden door de online petitie ‘Red Koningsdag 2020’ te ondertekenen. Men hoopt zo Koningsdag te verplaatsen naar 31 augustus, de dag waarop in 1885 de allereerste, nationale viering van het Koningshuis werd georganiseerd. Destijds vierde men Prinsessendag ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina. Prinsessendag was net als Koninginnedag de voorloper van Koningsdag zoals we het nationale feest nu kennen.

“Laten we in deze moeilijke tijden ook iets hebben waar we naar uit kunnen kijken. Laten we niet alles afzeggen, maar het simpelweg gewoon vooruit schuiven”, schrijven de initiatiefnemers op Facebook.”

Handtekeningen verzamelen
Wanneer het initiatief genoeg handtekeningen oplevert zullen de initiatiefnemers van Red Koningsdag 2020 namens de Amsterdammers naar de gemeente stappen voor verplaatsing van Koningsdag naar maandag 31 augustus. Ondertekenen? Klik hier op petitie.

“Koningsdag blijft één van de mooiste dagen van het jaar en vooral een dag die we niet willen missen. Laten we de geschiedenis samen herhalen en dit alsnog vieren op 31 augustus!”





Contact

Dit evenement is voorbij
31 August 2020

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.