Editor:  De Redactie • Publicatie:  03 april 2020

Nieuws

Nieuws

Voor Pasen geldt een vaarverbod en beperkt toegang tot de parken

Dit Paasweekend gooit de gemeente de stad opnieuw op slot om drukte in de parken en op de grachten te vermijden. Overal in Amsterdam wil burgemeester Femke Halsema de toegang beperken tot alles wat met recreatie te maken heeft. Thuisblijven en niet recreëren luidt het devies.

Varengrachten
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Bovenop het al bestaande plan neemt de gemeente dit Paasweekend extra maatregelen door de toegang tot parken en grachten te beperken. Er geldt een beperkte toegang tot het Vondelpark, Oosterpark, Rembrandtpark, Noorderpark en Bloesempark in het Amsterdamse Bos.

Voor pleziervaart geldt er van 10 t/m 13 april een vaarverbod voor de grachtengordel en het Wallengebied. Sluizen en bruggen openen alleen voor de beroepsvaart. Varen op het open water van het IJ of de Amstel, vanaf de Torontobrug, is wel mogelijk.

De burgemeester roept Amsterdammers op om vooral thuis te blijven. Een frisse neus halen in je eigen buurt is toegestaan. Maar vermijdt drukke plekken en hou  ten allen tijde anderhalve meter afstand.

Varen

Wees gewaarschuwd en blijf thuis
Overal in Amsterdam wordt door politie en handhaving streng gehandhaaft. Overtredingen worden sneller beboet, waarschuwt de gemeente.





Contact

Dit evenement is voorbij
10 t/m 13 April 2020

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.