Editor:  De Redactie • Publicatie:  22 mei 2019

Eten & Drinken

Eten & Drinken

Restaurant Gijsbrecht: natuur midden in de stad

Midden in Amsterdam Zuid, in het onontdekte Aemstelpark, vind je Gijsbrecht. Waan je even buiten de stad in dit prachtig ingerichte restaurant aan het water. De kaart is gebaseerd op het seizoen, met zoveel mogelijk dagverse biologische producten en mooie Europese wijnen. 

 

restaurant-gijsbrecht
gijsbrecht-amsterdam
gijsbrecht-amsterdam-zuid
gijsbrecht-restaurant

Gijsbrecht staat voor balans en eenvoud. Dit vind je terug in de lichte inrichting van het restaurant, de prachtige omgeving waarin het gelegen is en op de menukaart. Voor hun gerechten gebruikt de chef seizoensgebonden ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch en het liefste lokaal. Al het beste wat het seizoen te bieden heeft.

gijsbrecht-eten-drinken

Op het menu bij Gijsbrecht

De kaart bij restaurant Gijsbrecht is een ode aan de nieuwe Nederlandse keuken. Voor de borrel kan je er terecht voor verse oesters, Nederlandse kazen en charcuterie en voor lunch & diner kan je kiezen tussen een aantal verassende gerechten. Favoriet zijn de zacht gegaarde Kalfswang met aardappel karnemelk mousseline, meiraap en eigen jus en de Open ravioli met kervel, gestoofde raapstelen, gepocheerd eigeel en een plakje beenmerg terrine. Laat je door de sommelier adviseren over de verschillende Europese wijnen of ga voor één van de bijzondere cocktails om het diner compleet te maken.

Openingstijden

Gijsbrecht is van maandag tot zondag van 12.00 t/m 01.00 uur geopend.

IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan…

SUGGESTIES

Eten & Drinken

Fine dining op de Zuidas: Bolenius Restaurant

Onder leiding van chef Luc Kusters

luc-kusters-chef

Midden in het zakelijke centrum van Amsterdam vind je het fine dining restaurant Bolenius, welke zich onderscheid door de focus op groenten. Onder leiding van meesterchef Luc Kusters serveert het team fijne gerechten met verschillende ingrediënten uit eigen tuin.

George Gershwinlaan 30, Amsterdam


Lees meerEten & Drinken

De Kas

Discover Amsterdam

De Kas 7x

In restaurantland is De Kas een vreemde eend in de bijt. Enigszins verscholen naast de Middenweg ligt het glazen dorp van De Kas. Bij de Kas zijn ze ervan overtuigd dat eten het best smaakt als het bereid is met superverse ingrediënten, geteeld en geoogst met respect voor de natuur. De Kas beschikt bij het restaurant over eigen kweekkassen en een tuin. Daarnaast hebben ze een groot stuk akker…

Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam


Lees meerEten & Drinken

Persijn Dutch Eatery is de Nederlandse keuken op z’n best

Open voor ontbijt, lunch, diner en boozy Sunday brunches

persijn-amsterdam

Persijn Dutch Eatery laat zien dat de Nederlandse keuken zowel verassend als veelzijdig kan zijn. Naast dat alle gerechten lekker moeten smaken, vinden ze het hier vooral ook belangrijk dat het eerlijk en verantwoord bereid is. Persijn gebruikt lokale producten en veel ingrediënten uit eigen kas. Je kan er terecht voor een kop koffie, een fijn ontbijt, lunch en diner.

Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam


Lees meerContact

Gijsbrecht
Van Leijenberghlaan 320, Amsterdam
020 225 9124
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.