Editor:  De Redactie • Publicatie:  28 mei 2020

Eten & Drinken

Eten & Drinken

Square by Gert Blom opent op het Stadionplein

Het Amsterdamse Proeflokaal is niet meer. Lang leve Square by Gert Blom, de nieuwe naam van het restaurant dat na 3 moeizame jaren aan het Stadionplein met de naamsverandering en aanpassing van het concept uitkijkt naar betere tijden.

SquareByGertBlom1

Het Amsterdamse Proeflokaal opende in april 2018 haar deuren. De ambitie van eigenaren Peter Klok en het echtpaar Jan en Renata Semeins (o.a. Brasserie Paardenburg) was om een theater van gastvrijheid, smaak en educatie neer te zetten. De nieuwe huiskamer van Amsterdam Zuid. Een goedlopende zaak is het helaas nooit geworden. Klachten over slechte bediening en eten van bedenkelijk niveau waren het gesprek van de dag. In januari 2019 werd Het Amsterdamse Proeflokaal failliet verklaard.

Nieuwe energie
Na het faillissement ontving Gert Blom, bekend van sterrenzaak Amarone in Rotterdam, van de eigenaren van het pand de sleutel van het restaurant met het verzoek om van Het Amsterdamse Proeflokaal een florissante onderneming te maken. Na dertig jaar in de horeca te hebben gewerkt, was Blom van plan om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Maar na de plek te hebben gezien was de ondernemer om en begon zijn horecabloed weer te stromen.

GertBlom

“Ik werd meteen verliefd op dit plekje. Ondernemen is leuk, en hoewel ik eigenlijk gestopt was om meer tijd aan mijn gezin te besteden, jeukten mijn handen om weer iets te gaan doen. Dit is een flinke uitdaging, maar thuiszitten, dat is toch niets voor mij”, vertelt Gert Blom aan Het Parool in februari 2019.
Op 1 juni wanneer de horeca haar deuren en terrassen weer openzwaait, opent Square by Gert Blom officieel haar deuren. De ambitie van de topkok is om van Square de borrelplek van Zuid te maken met eten en drinken van hoog niveau.
.
Wij wensen Gert zijn team al het succes!
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan…


Contact

Square by Gert Blom
Stadionplein 300, Amsterdam
+31 20 303 1422
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.