Editor:  De Redactie • Publicatie:  04 mei 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur FestivalsAmsterdam Oost

Transcreen Amsterdam Transgender Film Festival

30 mei t/m 2 juni • Een weekend lang transgenderfilms, debat en feesten

Het Amsterdam Transgender Film Festival geeft een podium aan transgender en gender-diverse films. In het Pinksterweekend van 30 mei t/m 2 juni presenteert Filmtheater Kriterion in Amsterdam Oost de vijfde editie van het festival met verschillende transgender films, debatten, workshops en feesten.

TransgenderFilmFestival

Films die dit jaar op het Transgender Film Festival in Kriterion worden getoond zijn onder andere Brazil Shorts en de premiere van de langverwachte documentaire Leitis is Waiting. Dit jaar wordt er ook meer aandacht besteed aan jongeren. Het #YOUTH programma is bedoeld voor tieners, jongvolwassenen en hun familie.

Het Transgender Film Festival biedt een uitgebreid programma met een verscheidenheid aan films, panels, discussies en feestjes. Daardoor is het festival niet alleen een plaats om van film te genieten, maar ook om elkaar te ontmoeten. Het festival wordt afgesloten op zaterdag 1 juni in OT301 met de beruchte TranScreen Party.

TransgenderFestivalKriterion

Een sneakpeak van het festivalprogramma vind je op de website. Het festival is van 30 mei tot 2 juni dagelijks te bezoeken.Locatie

Filmtheater Kriterion
Roeterstraat 170, Amsterdam

Website

transcreen.eu/

Datum

Dit evenement is voorbij
30-05-2019 – 02-06-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.