Editor:  De Redactie • Publicatie:  16 juni 2020

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment BarsAmsterdam Centrum

Won Yip opent Hazeskroeg en museum op het Rembrandtplein

Hazes café en museum geheel gewijd aan Nederland's bekendste volkszanger

André Hazes, wie is er niet groot mee geworden? Omdat de muziek van André Hazes anno 2020 nog altijd springlevend is, en populairder dan ooit, vinden horecatycoon Won Yip en Rachel Hazes het tijd voor een echte Hazeskroeg op het Rembrandtplein.

AndreHazes_kroeg_museum
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Al sinds 2015 spreken horecaondernemer Won Yip en Rachel Hazes, een jaar na de dood van de volkszanger, over een museum dat geheel gewijd is aan de muzikale erfenis van André Hazes. En omdat een museum niet meteen aan André Hazes doet denken, bedachten de twee het wilde plan om er meteen een kroeg aan vast te plakken om zo 100% een André Hazes-belevenis te presenteren.

Rembrandtplein of Leidseplein
De locatie voor het Hazes café en museum is nog niet bekend, maar Yip en Rachel mikken op het Rembrandtplein of Leidseplein. Ook de openingsdatum is nog niet bekend. Maar deze zal niet lang meer op zich laten wachten. De corona-crisis heeft de horeca in  Amsterdam geen goed gedaan. Veel horecapanden op het Rembrandtplein en Leidseplein zullen leegkomen. Een uitgelezen voor de initiatiefnemers om de Hazeskroeg te openen.

AndreHazes

“Het moet vooral warmte en gezelligheid uitstralen,” als Won Yip in Het Parool. “Niet te groot, ik dacht aan plek voor 150 tot 200 personen. Ook als het niet druk is, moet het gezellig zijn.”

Het idee van het Hazes café en museum is om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat de muziek van André Hazes te laten klinken. Vergezeld door het bier wat André het liefst dronk. En omgeven door attributen uit het leven van André Hazes, zoals foto’s, kleding, decorstukken, gouden platen en video’s van live optredens van de volkszanger. De barkeepers en gidsen in het café en museum zullen de gasten anekdotes vertellen over Nederland’s bekendste zanger.
CONTACT
Hazes Café & Museum
Rembrandtplein, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels…


Contact

Hazes Café & Museum
Rembrandtplein, Amsterdam
Navigeren

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.