Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Hizkia Bigail • Publicatie:  09 oktober 2017

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment CocktailbarsAmsterdam Zuid

The Butcher

Ontdek Amsterdam

06 IMG 0056
07 IMG 0051
08 IMG 0065
09 IMG 0074
10 IMG 0070
11 IMG 0026

T.B.A. is één van de leukste speakeasy bars van Amsterdam. Verscholen achter een enorme, ijzeren koelceldeur met deurbel aan de achterzijde van een bekende burgerbar in de Pijp komen hier ‘s avonds de hipsters van de stad samen voor een cocktail tot in de late uurtjes. Om binnen te komen dien je de juiste mensen te kennen, op de gastenlijst te staan en het juiste wachtwoord te weten. Een in het zwart gestoken doorbitch bepaalt vervolgens of je toegang krijgt tot de exclusieve, donkere nachtclub alwaar je mag aanschuiven aan een grote ovale bar met knappe cocktailshakers. Achterin de zaak vind je grote pluche banken en sofa’s waar je onderuit gezakt je lippen kan zetten aan één van de bijzondere cocktails, en waar je mag roken zonder dat iemand er van opkijkt.

De term speakeasy stamt uit de jaren twintig toen de drankhandel aan banden werd gelegd en er illegale stokerijen en bars ontstonden waar je enkel binnenkwam op uitnodiging.

IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

In Amsterdam Zuid vind je een aaneenschakeling van prachtige bezienswaardigheden en wijken, zoals het Museumkwartier, Oud-Zuid, de Pijp Riverenbuurt en de Zuidas. In het Museumkwartier vind je enkele van de beste museums ter wereld, het Koninklijk Concertgebouw en de P.C. Hooftstraat, de duurste winkelstraat van Nederland. In de…


Contact

Somewhere in Amsterdam
Navigeren

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.