Editor:  De Redactie • Publicatie:  04 april 2019

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment FestivalsAmsterdam Zuid

Cherry Blossom Festival in het Bloesempark

3 t/m 5 april • Als de cherry blossom bloeit, is de lente begonnen

Op dit moment staan de Japanse kersenbomen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos in bloei. Als de cherry blossom bloeit, is de lente begonnen. Het bloesempark nodigt uit om dit weekend met vrienden en familie te picknicken onder de prachtige cherry blossom hemel.

cherryblossomfestival1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De Japanse kersenboom bloeit veelal in de periode van eind maart en houdt aan tot eind april. Ergens in deze periode vindt de bloeiperiode van 2 weken plaats. Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is dan op haar mooist. Steeds meer mensen weten deze prachtige bloesemtuin in Amstelveen te vinden. Maar ook in het Westerpark vind je veel kersenbomen die het park roze kleuren en uitnodigen voor een picknick met vrienden.

Cherry Blossom Festival
De Japanse gemeenschap van Amsterdam en omgeving vieren deze dagen het Kersenbloesemfeest. Voor Japanners is het dan traditie om met familie onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (‘Sakura’) staat voor een nieuw begin en verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Ervaar de Japanse traditie en bezoek het Cherry Blossom Festival in het Bloesempark dit weekend.Locatie Bloesempark
Adres Burgemeester A. Colijnweg 68, Amstelveen
Datum Dit evenement is voorbij
03-04-2020 – 05-04-2020
Navigeer naar..


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.