Editor:  De Redactie • Publicatie:  02 juni 2019

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment FestivalsAmsterdam Oost

Keti Koti Festival in het Oosterpark

1 juli • Herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname

Op 1 juli herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. De dag is gevuld met een kleurrijke optocht, officieel herdenkingsmoment en een festival in het Oosterpark met heerlijk eten, traditionele kleding en optredens.

keti-koti-1-juli
keti-koti-amsterdam
keti-koti-festival

Keti Koti betekent ‘Verbroken Ketenen’ in het Surinaams en staat voor de afschaffing van de slavernij in het land op 1 juli 1863. Sindsdien staan we ieder jaar op deze datum samen stil bij het verleden en kijken we vooruit naar een vrije toekomst waarin gelijkheid en verbondenheid centraal staan.

keti-koti-amsterdam-festival

Vanaf 11.00 uur loopt er een optocht van het Waterlooplein richting het Oosterpark in traditionele Surinaamse kleding en volgt er van 13.00 tot 14.30 uur een herdenkingsmoment bij het slavernij monument in het park. Hierna start om 15.00 het festival en wordt de vrijheid uitbundig gevierd met stands met lekker eten, drinken en diverse podia met live muziek en dansoptredens.   

Openingstijden

Keti Koti vindt op 1 juli van 13.00 t/m 22.00 uur plaats.

Locatie Oosterpark
Datum Dit evenement is voorbij
01-07-2020 – 01-07-2020


Eten & Drinken

The Walter Woodbury Bar

Hotspot van Amsterdam Oost

Walters vignet 2

In Oost gebeurt het, en dus in Oost moeten we zijn. Avonturier Walter Woodbury vertrok in 1851 op 17-jarige leeftijd naar Nederlands Indië, om het eiland Java te fotograferen. Nu ruim anderhalve eeuw later vind je in de roerige Javastraat The Walter Woodbury Bar, een op de wereld van Walter Woodbury geinpireerde bar en restaurant. Een fantastische plek alwaar je op elk moment van de…

Javastraat 42, Amsterdam


Lees meer
Eten & Drinken

Guilty pleasures bij Water en Brood in Amsterdam Oost

New York style brunchen met Caribische invloeden

water-en-brood-brunch

Laat je vooral niet misleiden door de naam. Bij Water en Brood kan je terecht voor uiterst smaakvolle New York style brunch gerechten met een Caribisch tintje. Van Chicken ‘n Waffles tot Surinaamse Saoto soep, verse sappen en verassende cocktails.

Nieuwe Kerkstraat 84, Amsterdam


Lees meer
Uitgaan & Entertainment

Waterkant

Discover Amsterdam

Waterkant

In de categorie 'mooiste terrassen van Amsterdam' mag Waterkant niet ontbreken. Geïnspireerd door het mooiste stukje Paramaribo aan de Suriname rivier, vind je Waterkant in het hart van de stad aan het water van de Nassaukade. Een ultieme plek om te ontspannen, verbinden en genieten. Afkomst, leeftijd, geslacht of sociale klasse spelen hier geen rol. Naast ijskoude Parbo biertjes biedt het menu typisch Surinaamse lekkernijen zoals roti,…

Marnixstraat 246, Amsterdam


Lees meer
Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.