Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Elmer van Marel • Publicatie:  18 juni 2019

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment FestivalsAmsterdam Oost

De Amsterdamse Waterspelen op het Marineterrein

23 t/m 25 augustus 2019 • Een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten

Het Marineterrein was jarenlang gesloten voor het publiek. De prachtige omgeving aan het water nabij Het Scheepsvaartmuseum, NEMO, Mediatic en Hannekes Boom belooft de nieuwe hotspot van Amsterdam te worden. Met de komst van restaurants en café’s zoals o.a. Scheepskameel, Club House en Homeland is het terrein een levendige omgeving waar je heerlijk kunt relaxen, zonnebaden en zwemmen in de Dijkgracht.

Zwemmen_ElmerVanderMarelx
Marineterrein
suppen-amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

In het weekend van 23 t/m 25 augustus vindt op het Marineterrein de Amsterdamse Waterspelen plaats. Een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, bloedstollende races, waterwetenschap, live muziek, heerlijk eten en vrij zwemmen voor jong en oud. Tijdens het gratis toegankelijke festival neem je deel aan te gekke waterspelen zoals o.a. X-Diving, Beach Waterpolo, Synchroonzwemmen, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje en bouw je je eigen zeepkist voor de Zeepkistenderby.

Alles onder toezicht
De Amsterdamse Waterspelen is voor iedereen. Jong en oud. Geen ervaring? Geen zorg. De organisatie stuurt niemand onvoorbereid het water in en overal is er toezicht. Wil je voorbereid aan de spelen deelnemen? In juni en juli zijn er verschillende clinics en handige workshops waaraan je gratis deel kan nemen.

suppen_amsterdam

Waarom Waterspelen?
Water hoort bij het Marineterrein. Van oudsher is het gebied omgeven door water en via de scheepvaart verbonden geweest met de rest van de wereld. Tegenwoordig onderzoeken organisaties op het Marineterrein hoe ze meer groen en meer koelte in de stad kunnen brengen door een slimmer gebruik van water. Bijvoorbeeld door blauw-groene daken te realiseren waarbij het bufferen van water en vergroening hand in hand gaan. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de stad en aan het gebruik van water voor alternatieve verkeersstromen.Locatie Marineterrein Amsterdam
Adres Kattenburgerstraat 5, Amsterdam
Datum Dit evenement is voorbij
23-08-2019 – 25-08-2019
Navigeer naar..


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.